fbpx

Yuran tadika swasta

  • 1 month ago
  • 2Minutes
  • 340Words
  • 133Views

Yuran kemasukan TADIKA SWASTA di Lembah Klang.

Yuran pendaftaran RM1,000 – RM2,000

Yuran bulanan (sepenuh hari) RM400 – RM600

Sebenarnya jumlah yuran yang sama untuk TADIKA SWASTA di lokasi-lokasi lain, kecuali PASTI.

Bagi TADIKA KEMAS,

Yuran pendaftaran RM30

Yuran bulanan RM10 – RM25

Bagaimana di tempat anda?

Kalau ada tambahan maklumat, boleh komen. Nanti saya tambah..

Berikut adalah komen terpilih:

Asiah Ismail:

Tu blm lg yg special needs, yuran tahunan 3k, bulanan 1500

Fitri Karim:

Macam tu lah kos jaga anak sekarang. Nak masuk sekolah rendah dah kena pandai serba serbi, kalau tak ketinggalan teruk kat sekolah nanti.

Nak masuk kemas, pasti berebut tempat. Gaji kita lebih sikit kalau dapat nanti kata rebut hak b40.

So, terpaksalah usaha keras amik sekolah swasta utk anak2.

Lynn Abd Latiff:

Betul ,mmg mahal.Tersepit golongan M40 ni,nak apply Pra ,Kemas kena rejek. Nak g tadika swasta harga kalah budak masuk kolej/uni Anak berderet lagi nak bg sekolah

Nuna Tj:

Kalo kat tganu ada tadika under Yayasan Tganu kat stiap daerah…yuran pendaftaran sekitar RM200 kot include buku2 + uniform sekolah + uniform sukan ..monthly bayar RM 40 sebulan…facility, silibus & guru2 memg terbaik

Nur Nasuha Abdul Rahman:

Pendidikan awal kanak2 memang mahal

Cuma syg malaysia masih rendahkan level guru2 yg ajar kanak2 bawah 7 tahun..

Sistem belajar mereka harus lebih bermain dan mendpt perhatian dari segi emosi dan fizikal supaya tumbuh matang..

Anak saya 7 tahun next year tapi saya kekalkan ke 6 tahun dan mbik eip untuk slow learner di al kauhtar eduqids..

Lmbt setahun xpalh..dri lmbt selamanya

KOMEN SAYA:

Semoga dipermudahkan semua. Hidup ini memang keras.

Saya tak mampu nak bantu banyak. Apa yang boleh saya bantu ialah dengan kongsikan tip-tip kewangan.

Bagi yang baru follow, nama saya Afyan Mat Rawi. Seorang konsultan kewangan sejak 2003.

Jemput follow saya di FB dan media sosial lain untuk lagi tip-tip kewangan secara percuma. Ada dalam bentuk penulisan artikel, gambar, infografik, video dan sebagainya.

Kalau ada bejet lebih, boleh dapatkan panduan kewangan secara tersusun dan bermodul melalui buku-buku saya di sini Kombo99

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Bagus juga McD saman BDS. Orang-orang yg hampir lupa isu…