Cara Laburkan Syiling

Dipetik dari FB Akif Radzi

 

CARA NAK LABURKAN SYILING

Siapa yang jenis suka simpan duit syiling dalam tabung?

Pantang ada dalam poket, mesti sampai rumah, terus nak cari tabung untuk masukkan duit tu. Adakan?

Kalu anda jenis macam tu, memang terbaik sangat, sebab dah ada sikap suka menyimpan walaupun nilainya kecil.

Kadang-kadang, ada juga jenis suka bersedeqah dengan masukkan syiling lebihan dalam tabung-tabung kat kaunter bayaran kedai-kedai kan. Alhamdulillah. Dan ada juga yang halalkan pada peniaga. Ini pun terbaik.

Ok. Untuk rakan-rakan yang selalu simpan syiling dalam tabung, apa yang korang akan buat selepas dari tu? Biasanya bila dah banyak, kita akan simpan dalam bank ataupun lagi bagus masukkan Tabung Haji.

Tapi untuk kawan-kawan yang jenis yang tak sempat, tak ‘cara’, tak ambil port untuk uruskan syiling.

Apa kata saya cadangkan untuk manfaatkan aplikasi ini.

Sebelum tu, aplikasi ni bukanlah jenis yang boleh selamatkan atau simpan seeeemuaaaaa syiling kita, tetapi sekurang-kurangnya dapatlah diselamatkan daripada terbiar je kat meja make-up, bawah kerusi, atas lantai dan sekutunya. Hahaa

Apatah lagi, bila gunakan apps ni, terus dia simpankan syiling kita dalam platform pelaburan patuh syariah.

Fungsi dia lebih kurang macam ni, bila kita shooping barang dapuq RM143.60 guna debit kad, sistem aplikasi ni akan bundarkan jadi RM144, so RM0.40 tu yang masuk dalam akaun investment. Tak gaduh nak pegang cash semua bagai, then dapat syiling penuh poket.hihi.

Simpan sikit-sikit macamni kita tak perasan kn? sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Boleh la nak explore tengok di sini

Dan yang best boleh dapat free RM5 tuuu…

 

INFAQ Consultancy

Laburkan Syiling Anda

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi 

 

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM47.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com


BukuBMW


Previous Post
Next Post
Recommended
Tahun 2020 yang baru sahaja berlalu, meninggalkan 1001 kenangan. Tahun…