Category: Takaful

Berjaya Membantu Klien Dalam Pelan Persaraan

Dipetik dari FB Nur Sakinah Ahmad. Beliau telah berjaya membantu klien dalam mempelbagaikan sumber persaraan.   Dana Persaraan Seronok sangat bila dapat bantu klien untuk pelbagaikan sumber persaraan mereka. . Bertambah seronok bila dana yang dilaburkan memberi pulangan yang berbaloi walaupun baharu tiga bulan klien melabur. . Saya bukan cakap kosong, bukan janji palsu jugak.

Takaful Perlu Disediakan Sebelum Anda Memerlukannya.

Payung terjun perlu disediakan sebelum ia diperlukan. Kerana ketika ia benar-benar diperlukan dan anda tidak memilikinya, maka ia sudah terlambat dan anda sudah tiada peluang lagi untuk memilikinya. Begitu juga TAKAFUL. Takaful perlu disediakan sebelum anda memerlukannya. Kerana ketika ia benar-benar diperlukan dan anda tidak memilikinya, maka ia sudah terlanbat dan anda tiada peluang lagi

Apakah Tugas Sebenar Perunding Kewangan Kepada Prospek

Tugas Sebenar Perunding Kewangan Kepada Prospek Tugasan sebenar seorang perunding kewangan seperti perunding takaful adalah seperti doktor, bukan seperti penjual ubat. Perunding takaful yang bagus akan membuat analisa keperluan kewangan sebelum mencadangkan perlindungan takaful yang sesuai, bukan sekadar mempromosi produk takaful kepada prospek. Perunding takaful yang berkualiti akan memberi cadangan berdasarkan keperluan sebenar kewangan prospek,

Mengapa Caruman Takaful Berubah-Ubah ?

Dipetik dari fb Mohd Nur Rashid Ns berkenaan kenapa dan mengapa caruman takaful sentiasa berubah-ubah. Soalan? Seringkali saya mendapat pertanyaan berkenaan jumlah caruman takaful. Ada yang bertanya kenapa caruman beliau tinggi, kenapa harga caruman takaful mahal berbanding insurans, kenapa harga medikal kad akan naik, kenapa…kenapa… Beginilah bila jadi ejen klien akan tanya macam-macam soalan. Anda

Cara Nak Lari Daripada Ejen Insurans

ML Studios keluarkan satu video dengan tajuk “Cara Nak Lari Daripada Ejen Insurans” Beberapa orang tag saya kat situ, jadi saya tinggalkan komen di sana; Saya ejen takaful, dan saya ceritakan kaedah sebenar untuk lari dari ejen takaful. Kaedah di atas tak berapa berkesan kalau kita tak tau yang hubungi kita untuk jumpa tu ejen. Kalau

Berapa Yang Anda Perlukan Dalam Sebulan

Saya perasan ramai juga yang mengeluh melihat grafik ini. Dan saya memahami perasaan mereka. Ketika saya grad tahun 2003 (16 tahun lalu), pendapatan pertama saya ialah RM300 sahaja. Hahaha Melihat grafik ini, saya terkenang pendapatan RM300 bulan pertama pada tahun 2003 sebaik sahaja bergelar graduan dari kuliyah Undang-undang Ahmad Ibrahim UIAM. Ya, hanya RM300 Berbanding

Tidak Ada Istilah “BELI” dan “JUAL” Dalam Takaful

1. Masih ada ejen yg mempromosi medical card stand alone dari syarikat insurans konvensional yang mengatakan bahawa ia harus kerana tidak ada elemen saving. 2. Yang membezakan antara insurans dengan takaful adalah kontrak sedari awal. Kontrak insurans adalah kontrak jual beli yang menimbulkan isu syariah kerana produk yakni coverage dalam insurans tidak wujud ketika kontrak

Program Train The Consultant, Edisi Pertama Tahun 2019

Program Train The Consultant, edisi pertama tahun 2019. Dalam program ini para peserta didedahkan dengan kaedah presentation servis dan produk kewangan menggunkan modul INFAQ. Terima kasih buat para peserta yang hadir semalam daripada pelbagai latar belakang kompeni dan ejensi dari seluruh negara termasuk dari Perak, Melaka, Pahang dan Johor. Program seumpama ini diadakan 3-4 bulan
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com