Diagnose Dahulu Kewangan Anda

Dipetik dari FB Ajian Kamarudin

Layan quotation sambil tengok orang.

Sebenarnya susah juga kalau Ada orang tiba-tiba message nak Tanya quotation.

‘saya umur 27 tidak merokok, berapa sebulan nak buat hibah’

Jammed kepala ejen kalau dapat pertanyaan mengejut macam ni.

Sebenarnya kami kena diagnose dahulu kewangan anda. Berapa pendapatan Dan perbelanjaan anda. Adakah lebihan dari pendapatan anda.

Mana yang lebih penting bagi anda samada hibah, income replacement, sakit kritikal, medical kad Dan sebagainya.

Nak masuk takaful bukan macam nak beli handset atau laptop. Tengok specs sahaja anda dah tahu power atau tidak.

Itu pun anda tetap nak tengok juga, untuk memastikan specs tersebut sesuai atau tidak dengan kehendak Dan kerja anda.

Begitulah perumpamaannya.

 

Tiada paksaan untuk sign up

Jangan lah takut atau segan nak buat appointment jumpa ejen. Bukan mereka boleh memaksa anda untuk sign up kalau anda Tak mahu.

Kalau jumpa ejen jenis memaksa ni, Saya sarankan anda angkat kaki belah je.

Sebagaimana client nak Cari ejen yang berkualiti. Kami ejen jugak nak Cari client yang berkualiti

Tak guna kami paksa kalau lepas tiga bulan client Tak bayar premium. Sebagai ejen, kami Ada Maintenance Of Contract yang perlu di jaga.

Ajian Kamarudin
Ejen Takaful Idaman Anda
INFAQ Consultancy

 

Sumber dari Fb Afyan Mat Rawi