Free RM10 dari MAE Maybank

  • Reading:3Minute:s
  • PostView Count:80Views

Nak dapat RM10 mcm ni?

Install aplikasi

Install aplikasi MAE daripada Maybank dan masukkan refferal code di bawah

ABM08081
ABM08081
ABM08081

Jika Phone Android, klik di sini

Jika iPhone, klik di sini

Lepas install, masukkan code di bawah utk dptkan RM10 kredit

ABM08081
ABM08081
ABM08081

Terima kasih Tuan @Hafiy Hazmi yang berkongsi perkara ini 😌

UPDATE:
Sejak beberapa tahun lepas saya banyak gunakan e-wallet dalam banyak urusan kewangan.

Saya gunakan Bigpay, TnG e-wallet, MAE.

Setiap satu ada kelebihan tersendiri.

Bigpay, adalah e-wallet pertama saya gunakan dan banyak gunkan ketika di luar negara kerana kadar tukaran asingnya yang rendah.

TnG e-wallet pula saya gunakan untuk top up akaun Touch & Go..

Dalam banyak-banyak e-wallet yang saya gunakan, e-wallet MAE yang paling banyak saya gunakan kerana ia terus link dengan Maybank.

Berikut adalah beberapa kelebihan MAE yang saya discover selepas beberapa tahun menggunakannya.

1. Ia link terus dengan Maybank, jadi jika kita tidak top up MAE pun ia boleh digunakan untuk urusniaga di banyak merchant. Semua ciri apps M2U ada dalam MAE, malah lebih mesra pengguna.

2. Jika e-wallet lain seperti TnG e-wallet atau Bigpay, saya perlu top up untuk gunakan. Tapi dengan MAE, sekalipun akaun MAE tiada sebarang duit, ia masih boleh digunakan. Dengan syarat dalam akaun Maybank ada duit. Kalau akaun Maybank tak ada duit, memang tak boleh la.

3. Setakat pengalaman saya menggunakan e-wallet di Lembah Klang, 90% premis yang menerima e-wallet menerima penggunaan MAE berbanding yang lain-lain. Kedai runcit dan warung tepi jalan pun gunakan MAE.

4. KAD FIZIKAL. Jarang e-wallet menyediakan kad fizikal seperti kad ATM. Fungsinya sama seperti kad debit atau kad kredit. Kita boleh gunakan secara swipe di mana-mana merchant yang menerima kad kredit / debit.

5. CASHBACK! Fungsi ini yang paling best. Jika kad kredit, kita akan dapat point setiap kali kita gunakan. Tapi jika kita gunakan e-wallet MAE, kita akan terus dapat cashback setiap kali kita gunakan. Ia macam dapat diskaun

6. CASHLESS. Ia fungsi semua e-wallet. Tapi dengan MAE, selagi mana ada baki dalam akaun Maybank, selagi itu kita boleh gunakan e-wallet MAE ini.

7. Ada fungsi TABUNG, yang membolehkan anda allocatekan wang anda untuk tujuan tabungan jangka masa tertentu seperti melancong, beli gajet, deposit kereta dan sebagainya.

8. Rekod EXPENSES. Memandangkan banyak transaksi saya menggunakan Maybank termasuk pembayaran secara online, shopping online dan guna e-wallet MAE, fungsi ini sangat saya gemari. Selama ini saya gunkan aplikasi tambahan seperti Money Manager untuk tracking segala perbelanjaan. Jadi dengan adanya fungsi ini dalam MAE, saya boleh abaikan yang lain.

9. PATUH SYARIAH. Alhamdulillah, MAE adalah produk Maybank Islamic dan patuh syariah. Ini perkara paling penting bagi mengelakkan kita terlibat riba dalam keadaan tidak disedari yang pernah menjadi isu pada suatu masa dahulu ketika e-wallet mula-mula diperkenalkan.

10. REFFERAL. Semalam Maybank lancarkan program refferal untuk pengguna baru MAE. Mana-mana pengguna baru MAE sakan dapat reward R.M10 setiap kali download dan gunakan kod di bawah:

ABM08081
ABM08081
ABM08081

Jadi, bagi yang belum install MAE, boleh install melalui Apps Store atau Google Play anda. Cari “MAE” atua “MAE Maybank” dan install kemudian masukakn code di bawah untuk dapatkan R.M10.

ABM08081
ABM08081
ABM08081

Selepas itu anda boleh share posting ini dan minta rakan-rakan lain lakukan perkara sama dan gantikan dengan code anda untuk dapatkan ganjaran yang sama.

Sumber dari FB Page Afyan May Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
Tadi saya menerima panggilan daripada seorang pegawai Tabung Haji berkenaan…