fbpx

Fungsi Utama Takaful

  • 11 years ago
  • 1Minute
  • 174Words
  • 315Views

Fungsi utama takaful adalah untuk menghadapi malapetaka dan musibah kewangan yang berkaitan dengan kehidupan; seperti kematian, lumpuh, sakit kritikal dan kos rawatan hospital.

Justeru, jika Saudara-saudari baru memulakan untuk melanggan polisi takaful, gunakan sebaiknya bajet untuk polisi tersebut sebaiknya untuk memberi perlindungan kewangan apabila berlaku salah satu daripada empat perkara di atas.

Empat perkara di atas, saya ulangi KEMATIAN, LUMPUH, SAKIT KRITIKAL & RAWATAN HOSPITAL – apabila berlaku dalam kehidupan akan memberi kesan yang besar dalam kewangan dan kehidupan kerana ia merupakan MUSIBAH / MALAPETAKA KEWANGAN.

Jangan terus terpengaruh kepada perkara-perkara sampingan yang dipromosi dalam perlindungan takaful seperti elaun hospital, kos rawatan klinik, pelaburan, hadiah bersalin, hadiah perkahwinan, pengeluaran 3 tahun sekali dan sebagainya.

Di dalam buku-buku pengurusan kewangan pakar-pakar kewangan dalam dan luar negara, tiada satu pun buku yang meletakkan fungsi takaful / insurans untuk perkara-perkara ‘kewangan kecil’ seperti elaun hospital, kos rawatan klinik, pelaburan, hadiah bersalin, pengeluaran 3 tahun sekali dan lain-lain.

Buku-buku perancangan kewangan akan mengesyorkan takaful / insurans untuk fungsi menghadapi MALAPETAKA KEWANGAN yang memberi impak risiko besar dalam kehidupan dan kewangan seseorang.

www.rahsiatakaful.com

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Tip Bisnes | Memulakan Bisnes   Memulakan bisnes umpama membina…