fbpx

Kos Biaya Pendidikan Masa Hadapan

Tulisan dari FB Tn Jirum Daud ini menceritakan tentang anggaran pembiayaan pendidikan pada masa hadapan

Kasih Seorang lelaki yang bergelar

Ayah/Bapa/Baba/Dady/Appa 😁

Amaran:sebelum meneruskan journey Ke setiap gambar,kaum Ayah dan ibu di minta untuk bertenang.Disetiap gambar ada nota yang saya sediakan.Tapi sebelum tu,habiskan yang ni dulu.

Kes study ini ialah berdasarkan kes client saya,nak tau beliau belajar apa sampai guna ratus ribu,gi google😂Saya tak boleh nak dedahkan disini demi menghormati silaturahim kami.

Kisahnya begini.

Baru selesai bertemu janji dengan client.
Objective beliau amat jelas iaitu menyediakan tabung biaya pendidikan untuk anak beliau yang baru lahir.

Katanya,
Kalau dah tahu anggaran kos ,
Senang nak ambil tindakan.

Anggaran kos pendidikan yang beliau letakkan ialah rm 100k.
Hampir sama dengan kos pembelajaran beliau sendiri.

Itu kos hari ini,
Meh kita ambil kira sekali kos inflasi(kos kenaikan harga barang bahasa mudah nya)
untuk 18 tahun seterusnya.

Surprise you know .

.

Rujuk Gambar kat bawah jela.

#Tetapsemangatbro

INFAQ Consultancy

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com