MLM Yang Tuan Ajak Ni BMF Tak?

Soalan paling kerap diajukan kepada saya tentang bisnes yang saya jalankan:
“Tuan Afyan, adakah bisnes MLM yg Tuan ajak ini BMF?”
Saya jawab; “Ya, masih dalam kerangka BMF, jika join di bawah group saya. Tapi jika join di bawah group non-Muslim, ia bukan BMF lagi“
Benar, produk-produk kompeni ini adalah keluaran Korea, bukan produk Muslim. Tapi jika Tuan-Puan join group kami yang diketuai dan didominasi oleh rakan-rakan Muslim bermakna ia masih dalam kerangka BMF.
Kenapa? Kerana keuntungan syarikat akan diberi kembali kepada rakan-rakan niaga Muslim yang menyertai bisnes ini dan mereka akan mengeluarkan zakat. Keuntungan kembali kepada ummah.
Itu ialah mesej dan roh BMF, menyokong peniaga Muslim yang membayar zakat.
Bukan setakat menyokong peniaga Muslim, malah kita nak lahirkan lebih ramai lagi peniaga Muslim.
Itu jawapan berhemah saya bagi kepada yang bertanya sebab benar-benar nak tahu.
Kepada yang bertanya sebab nak hentam, saya jawab begini je:
“Yang kau sibuk pasal BMF, sejak bila kau sokong BMF? Bukan selama ni kau memang suka hentam BMF Patut kau gembira la kalau aku dah tak sokong BMF”.
Hahahaha…. Ok tamat bab BMF.
Saya nak ajak Tuan-Puan bersama saya dalam bisnes tak masuk akal ini.
Tak ada yuran pendaftaran.
Tak perlu jual barang.
Tak perlu simpan stok.
Tak ada maintain bulanan.
Tak ada sistem ejen dan stokis.
Tak ada sistem overriding.
Tapi ia tetap ADA KERJA yang perlu dibuat. Ini contoh kerjanya, iaitu kena ajak orang untuk join dalam komuniti bisnes ini.
Promote dan terus
Jom!!!!
Sumber dari FB Afyan Mat Rawi