fbpx

Senarai Nama Marketing Representative Yang Sah

  • 3 years ago
  • 3Minutes
  • 612Words
  • 974Views
Senarai nama marketing representative SIDC
Tahun 2021

Nampak tak nama saya dalam senarai di atas?

Ia adalah senarai MARKETING REPRESENTATIVE di dalam laman web Suruhanjaya Sekuriti. Ia boleh diakses oleh awam. Lihat di sini. Senarai ini dikemasiki dari masa ke masa.

Senarai ini untuk memudahkan orang awam menyemak senarai wakil pemasaran produk-produk pelaburan yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat pelaburan yang sah di sisi undang-undang Malaysia.

Saya mula explore bidang ini sejak tahun lepas dengan mengambil peperiksaan sebagai MR dan melabur sendiri dalam produk pelaburan Private Mandate ini. Pada mulanya hanya untuk melabur sendiri tanpa mempromote atau mengrekrut.

Selepas hampir setahun, barulah saya konfiden selepas melihat sendiri prestasi pelaburan produk ini. Yakin dengan produk dan kerjaya baru ini.

 

Mula Promosi awal tahun 2020

Awal tahun 2020 baru saya mula mempromosi produk ini dan mula mengrekrut Marketing Representative.

Sebagai Marketing Representative, saya bersama dengan Phillip Capital dan Interpac Management. Masing-masing ada kelebihan tersendiri.

Philip Capital ada pelbagai produk pelaburan melalui Private Mandate Account serta platform Single License Investment yang memudahkan pelabur membuat pelaburan kepada pelbagai produk unit trust patuh syariah.

Manakala Interpac pula mempunyai kelebihan prestasi dana yang memberangsangkan apabila diterjaui oleh Dato’ Dr Nazri Khan, pakar pelaburan yang tak asing lagi dengan tagline “tak hensem takpe, janji kaya”

Ada yang berminat menjadi Marketing Representative (MR)? Bagi rakan-rakan unit trust yang mempunyai team dan ingin membuka ejensi sendiri sangat dialu-alukan. Saya boleh rekomen untuk mendapat ranking sebagai leader ejensi Marketing Representative.

Berikut antara kelebihan kerjaya sebagai Marketing Representative:

  1. Dapat memperkenalkan produk dan servis pelaburan mandat persendirian atau dikenali sebagai Private Mandate yang selalunya ditawarkan oleh Financial Planner sahaja.
  2. Hanya perlu hadir program pengenalan MR yg dikelolakan oleh SIDC. Yuran hanya RM550 sahaja berbanding sebelum PKP lepas RM1,100.
  3. Apabila lulus peperiksaan sebagai MR, boleh berdaftar sehingga 5 prinsipal syarikat pelaburan.
  4. Kerjaya ini hampir sama dengan kerjaya sebagai konsultan unit trust tapi berbeza. Unit trust di bawah FIMM manakala MR di bawah SIDC. Sudah ramai rakan-rakan daripada perunding unit trust yang sudah menyertai Marketing Representative ini.

Bagi leader unit trust yang mempunyai team, dialu-alukan menyertai kami untuk mendapat ranking yang sama di sini. Kerjaya sesuai untuk rakan-rakan dalam bidang kewangan, seperti ejen takaful, ejen unit trust, ejen pusaka, banker dan seumpamanya.

 

 

Artikel yang perlu di baca :

 

 

Jika berminat, boleh isi borang di bawah.

Berminat untuk menyertai INFAQ dalam team mana? Boleh tanda lebih dari satu.(required)

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

One Comment
  1. Avatar

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Pantang Larang Dalam Melabur Jangan berhutang atau buat pinjaman sebab…