fbpx

Pengalaman menggunakan Twitter Blue

  • 9 months ago
  • 1Minute
  • 147Words
  • 168Views

Bertahun-tahun gunakan Twitter, hanya sebulan lepas saya dapat rentak yang sesuai iaitu selepas mengaktifkan Twitter Blue.

Barulah mudah saya post ke Twitter menggunakan content yang sama dengan Facebook.

Selama ini saya lebih selesa menulis di FB sebab boleh tulis panjang-panjang dan orang suka baca. Jadi, apabila nak bawa ke Twitter terpaksa potong-potong posting panjang tu untuk muatkan dalam Twitter dan ia meletihkan dan ambil banyak masa.

Sejenis yang kalau tulis, akan jadi panjang. Jadi, apabila nak menulis di Twitter pendek-pendek, macam tak berapa nak lawas 😆

Hanyalah selepas tahu pasal Twitter Blue, barulah dapat rentaknya. Dah tak perlu potong pendek-pendek macam sebelum ni. Lagi satu katanya, kalau guna Twitter Blue, algorithm Akan push posting kita ke audien lebih ramai.

Ini analisa selepas mendapat rentak yang betul selama sebulan, peningkatan sangat drastik.

Tup-tup ada Thread la pula….. Nak kena potong-potong balik. Adeh…

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Mampukah Threads "membunuh" Twitter? Threads, aplikasi microblogging terkini daripada Meta,…