fbpx

Tip Nak Datang Training Berbayar

  • 4 years ago
  • 1Minute
  • 158Words
  • 290Views

1. Semak latar belakang trainer dan modul silibus. Adakah dia orang yang berkelayakan untuk memberi training topik tersebut.

2. Dapatkan testimonial daripada bekas peserta. Bukan testimoni yang disediakan oleh penganjur. Perlu dapatkan second opinion.

3. Bandingkan beberapa program training dan trainer dalam bidang yang sama sertakan lakukan step-step di atas sebelum sertai.

4. Selalunya program dgn yuran murah atau percuma (bukan bermaksud bernilai rendah), ada 2 jenis. Jenis satu, memang itu sahaja programnya tanpa upsell. Jenis satu lagi, ia untuk preview dan upsell ke kelas yang lebih tinggi yurannya.

5. Jika ingin sertai program upsell, jangan terus ambil keputusan ketika program basic. Ulang balik step dari awal dan lakukan due diligence. Sebab, yuran program upsell selalunya tinggi.

6. Buat kajian tapi sebelum sertai jika ia melibatkan kos yang besar. Hitung ROI bukan sekadar bergantung kpd promo dan janji manis penganjur. Jika perlu, lakukan istikharah. Takkan menyesal orang yang melakukan istikharah.

 

Kesian, terima kasih.

Dato Dr Nafyan Khan.

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Apabila orang meminta komen tentang training dan trainer yang tak…