fbpx

Category: Uncategorized

Pencuri Bodoh (3)

(Maaf, untuk ke sekian kalinya entri ini selepas beberapa entri di bawah tajuk yang sama – Afyan)   Saya baru perasan, ada satu lagi barang yang cukup berharga buat diri saya yang dicuri bersama-sama beg saya minggu lepas (dan barang tersebut tidak bernilai satu sen pun kepada pencuri tersebut), iaitu buku koleksi kad-kada nama dan

Manusia Magnet?

  Pernahkah saudara mendengar tentang manusia magnet? Pernahkah saudara melihat sendiri manusia magnet? Wujdkah manusia magnet sebenarnya? Atau ia hanya khayalan orang-orang yang mendakwa dirinya manusia magnet? . . . . Saya kenal seorang manusia yang mengaku dirinya ada magnet! Lamanweb manusia magnet: www.aminidris.com 🙂

Small e to Big E

”Eh, Afyan tulis artikel dalam Bahasa Inggeris??!!!! Macam tak percaya je?”, ada suara-suara kezutan di laur sana. ”Taklah, tajuk je Bahasa Inggeris, isi dalam Bahasa Melayu”, jawab saya penuh sopan. 🙂 Ketika kita di sekolah dahulu, apabila ditanya oleh guru kelas tentang cita-cita, sudah tentu jawapan-jawan yang biasa kita dengar adalah seperti; ”Saya bercita-cita menjadi

Warkah Untuk Ayah (Sempena hari ayah)

Assalamualaikum Ayah… Ayah, ini Balqis . Balqis pinjam computer Ayah untuk tulis surat ni. Balqis harap Ayah tak marah Balqis . Balqis taip surat ni waktu Ayah tak guna komputer ni, Ayah tak kisah kan? Selalu Balqis tengok Ayah guna komputer ni, Balqis belajar sikit-sikit. Itu yang Balqis rasa Ayah ingat Balqis nak kacau Ayah

Tersirat di sebalik tersurat…

Di RK Training, antara lain tugas saya adalah sebagai designer untuk sebarang brosur, surat, poster, handout dan sebagainya. Poster ini, adalah antara poster motivasi yang diberikan kepada peserta-peserta program kami. Yang tersirat di di sebalik yang tersurat pada poster tersebut adalah; 1. Dua tangan yang sedang “pass batton” bermaksud tangan yang menghulur batton menggambarkan kami

Pencuri Bodoh (2)

Pencuri bodoh tempoh hari hanya mendapat sebuah beg berisi dokumen-dokumen perniagaan saya sahaja. Tiada satu pun dokumen-dokumen tersebut bernilai untuk pencuri tersubut gunakan, kecuali dia juga seorang ejen takaful, maka dia boleh gunakan borang-borang tersebut. Yang mungkin bernilai adalah beg tersebut yang boleh dijual sekitar RM 10.00. itu sahaja yang dia dapat. Gara-gara pencuri bodoh

Pencuri Bodoh

Gara-gara pencuri bodoh inilah saya berkabung kira-kira semingu tidak update blog 🙁 Minggu lepas, kereta saya kena pecah. Satu bag yang menanduni dokumen-dokumen bisnes saya dicuri. Saya pasti, pencuri tersebut menyangkakan beg saya mengandungi lapotop, atau sekurang-kurannya menandungi barang-barang berharga. Hakikatnya tidak! Beg saya menandungi fail-fail, dokumen, qoutation, polisi-polisi klien dan beberapa helai kertas kosong!

Tragedi selepas pulang daripada kedai mamak

(Sempena heboh kedai mamak naikkan harga sesuka hati) Satu hari saya saya keluar dari kedai mamak, datang seorang kawan. “Eh, berani kau makan kat sini?” “Kenapa?”, tanya saya kembali “Kau tak tau ke, dah heboh orang cerita”, katanya dengan bersungguh-sungguh. “Cerita apa? cakap lah betul-betul”, gesa saya. “Syyyy… jangan cakap kuat-kuat. Nanti orang dengar”, katanya
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com