Category: Urus Wang

Alhamdulillah, Kali Ini Di Seoul Garden

Alhamdulillah, hari ini kami telah mengadakan makan tengah hari ISTIMEWA di Seoul Garden untuk meraikan rakan-rakan INFAQ yang mendapat pencapaian terbaik pada bulan Oktober dan November yang lalu. TAHNIAH & ribuan terima kasih diucapkan kepada semua Top Performer yang sudi hadir memeriahkan 😊 Ganjaran sebegini diadakan adalah sebagai peransang kepada rakan-rakan INFAQ yang lain supaya capai lagi

Setengah Tahun Kerja Hanya Untuk Kos Kereta?

Sambungan status malam tadi tentang kos membeli dan membela kereta. Beli dengan 0 downpayment. Installment sahaja dah cecah 30% daripada gaji. Masuk sekali kos lain; petrol, parkir, tol, servis, penyelenggaraan, minyak enjin, aksesori, roadtax, takaful, bateri, tayar dll, boleh cecah 50% ke 60% daripada gaji. Jika kos memiliki kereta, 50% daripada gaji, maknanya; – Jika

Harta Pusaka-Faraidh

Faraidh. Ramai yang menyangka harta yang kita kumpul sewaktu hidup akan difaraidhkan dengan mudah selepas meninggal dunia oleh ahli waris. Sebenarnya ia tidak begitu. Pentadbiran harta pusaka begitu rumit jika tidak dirancang dengan betul. Antara perkara yang selalu timbul ialah; + Ahli waris tiada pengetahuan proses pentadbiran harta pusaka, + Pasangan ingin membuat tuntutan harta

Tips Menunaikan Haji Lebih Awal

Ketika saya menulis coretan-coretan pengalaman saya menunaikan haji dalam posting-posting sebelum ini, beberapa orang rakan bertanyakan tips bagaimana saya boleh menunaikan haji lebih awal di usia muda. Sejujurnya, saya sendiri tidak menyangka menerima panggilan-Nya seawal ini, dalam keadaan kurang bersedia. Saya menerima tawaran haji beberapa hari sebelum 1 Syawal yang lepas untuk diberi jawapan dalam

IKHLAS Comprehensive Critical Illness Benefit

Ambil pengajaran dari kisah ini. Sekalipun mempunyai 3 polisi, tapi tidak dapat pampasan apabila disahkan kanser pada stage awal iaitu “karsinoma in situ”. Baca kisah wanita malang ni di Wanita Ini Ada 3 Polisi Insurans Tetapi Tidak Dapat Claim Pampasan. Namun, ada berita baik. Takaful IKHLAS memperkenalkan produk terbaru; IKHLASLink Comprehensive Critical Illness Secure Benefit Takaful – rider

Jangan Lupa Poket Bocor

Cari Duit Lebih? Jangan lupa poket yang bocor Kadang-kadang saya ditanya oleh kawan-kawan, terutama junior-junior yang baru grad daripada kampus. “Macam mana nak cari duit lebih ye?” “Aku dah tak tau nak buat macamana lagi. Siang aku kerja 8 sampai 4. Malam aku buat berniaga. Hujung minggu buat part time. Tapi duit asyik tak cukup

Rahsia Strategi SEO

SEO Antara rahsia bisnes saya yang saya tak pernah kongsikan kepada publik. Berbeza dengan FB Ads yg turut saya jalankan, strategi SEO hanya keluarkan kos sekali dan hasilnya berkali-kali dan sangat kualiti. Berbanding dgn FB Ads, perlu keluarkan kos baru dapat hasil. Strategi SEO yg saya jalankan, kos terakhir dikeluarkan pada tahun 2014 dan masih

Pemenang Anugerah Konvensyen Luar Negara ke Perth, Australia. Tahniah!

Tahniah buat rakan-rakan perunding yang berjaya mendapat Anugerah Konvensyen Luar Negara ke Perth, Australia; Tuan Arif Rani, Tuan Saipuddin Rasid, Tuan Shafiq Maszalan, Tuan Faris Addenan Tuan Shah Mohd Mereka menerima anugerah ini bagi kategori ejen baru utk tahun kewangan 2016/2017. Semoga sukses! Nota: Jika berminat menyertai kami di INFAQ Consultancy, boleh PM kami. Kami sebuah konsultan dalam bidang servis kewangan