2 Bulan Bisnes Dah Ada Hasil

 

Salam Ahad! Dah ramai bangun? Hehe

Saya nak kongsi sikit peluang bisnes part time yang saya lakukan sebulan dua ini.

Bisnes ini sungguh pelik. Baca selanjutnya…

Kalau malas baca semua, skrol bawah sekali.

Sepanjang saya jalankan pelbagai jenis bisnes, bisnes ini sangat minima risikonya. Dr Tengku Asmadi Tengku Mohamad yang perkenalkan bisnes ini kepada saya.

Kemudian saya dapati ramai juga tokoh-tokoh public figure yang join.

Kalau boleh dikatakan tiada risiko pun, boleh juga.

Kenapa saya katakan begitu, sebab kita hanya perlu convert belanja harian sahaja kepada produk jenama bisnes ini.

Contoh, berus gigi, ubat gigi, sabun basuh baju, sabun basuh pinggan, berus pinggan – semua ini kita belanja setiap bulan selama ini. Tak join bisnes ini pun kita memang belanja utk kegunaan isi rumah.

Hanya bertukar jenama sahaja dan berpeluang dapat income. Malah, kalau kita rasa tak berbaloi selepas pakai produk tadi – boleh pulangkan dengan 100% refund!

Ya, pulangkan produk yang dah dipakai tadi dan dapat 100% wang yang kita dah bayar sebelum itu.

Kemudian, tak perlu teruskan pun bisnes ini jika selepas anda beli dan gunakan ia mahal dan tak berbaloi dengan kualiti dan harga.

Nampak tak kenapa saya katakan bahawa bisnes ini tidak ada risiko?

Kemudian, tidak ada maintain bulan-bulan. Beli hanya ketika perlu dan berdasarkan kemampuan sahaja.

Yang best lagi, tak perlu jadi ejen dan tak perlu menjual!! Serius ni!! Malah kita DILARANG MENJUAL oleh syarikat.

Saya dah jalankan 2 bulan bisnes ini, pernah nama saya promote produk produk seperti berus gigi, ubat gigi, sabun basuh baju, sabun basun pinggan dll? Tak pernah nak? Hahahaha

Yang saya banyak promote ialah produk-produk kewangan seperti takaful, unit trust, saham, emas, ASB Financing. Saya masih sebagai perunding kewangan. Ini memang kerjaya full time saya.

Bisnes yang saya ceritakan ini hanya dilakukan secara part time sahaja. Hanya isi masa lapang.

Saya jalankan pada hujung minggu. Kali terakhir saya kongsikan pada minggu lepas. Ini pun nyaris terlupa, pagi Ahad baru teringat. Itu pun lepas ada makcik saudara tanya dalam group keluarga.

Ia adalah sebuah bisnes networking yang biasa orang panggil sebagai MLM. Sebelum ini saya biasa join dan gunakan banyak produk MLM, tapi ini pertama kali daftar join MLM secara percuma.

Ya, pendaftaran PERCUMA. Lepas daftar, anda boleh ikuti dan fahami model dan produk bisnes ini melalui sesi training yang diadakan secara PERCUMA dan 100% ONLINE.

Itulah yang menyebabkan saya tak sengaja mendaftarkan diri tempoh hari. Selepas daftar, secara natural saya beli produk-produk untuk melayakkan menjana pendapatan.

Kos hanya sekitar RM100 sahaja dan ia hanyalah tukar brand yang selama ini dibeli di kedai runcit atau pasar raya kepada brand baru ini.

Selepas itu barulah saya start berkongsi tentang model bisnes ini ke FB. Dan ini pertama kali saya promote MLM secara terbuka di FB.

Masa mula-mula saya kongsi dulu ada yang terkejut. Katanya selama ini saya anti-MLM. Walhal sebenarnya saya bukanlah anti MLM. Saya anti scam, anti skim cepat kaya, anti skim piramid.

MLM telah difatwakan harus oleh Majlis Fatwa Kebangsaan. Siapalah saya untuk menolaknya. Nanti saya akan sambung tulisan ini.

Ini ciri bisnes ini yang menyebabkan saya tertarik untuk sertai.

1. Pendaftaran PERCUMA
2. Tiada belian wajib yang perlu maintain bulanan
3. Tiada sistem ejen dan stokis
4. Tak perlu simpan stok
5. Tak perlu menjual
6. Tak ada jualan runcit
7. Tak ada sistem overriding
8. Tak ada sistem upline taja downline dsn dapat komisen

9. Paling penting, produk berkualiti dengan harga harga yang berbaloi.

Ada sesiapa yang berminat untuk join bisnes pelik ini?

 

Berminat nak join ?

Bisnes ini hampir tiada risiko. Follow step di bawah:

  1. Join Channel Telegram ini & baca penerangan Telegram Channel
  2. Jika puas hati, boleh daftar. Daftar PERCUMA. Tak keluar duit 1 sen pun.
  3. Lepas daftar boleh join group ahli. Boleh tanya, boleh ikuti diskusi, boleh argue kalau tak puas hati. Jika masih tak puas hati, boleh left group. Tak rugi walau 1 sen.
  4. Kemudian join sesi preview dan sesi training teknikal. Semua ni PERCUMA & 100% online.
  5. Jika yakin, baru boleh cuba produk: ubat gigi, berus gigi, sabun basuh baju, sabun mandi basuh pinggan, berus. Beli produk ini utk gantikan dgn brand lama. Jika lepas beli & guna, didapati tak berbaloi dengan harga dan kualiti, refund 100% & tak perlu ke step seterusnya. Produk yang saya rekomen tadi semua ada money back guaranteed kecuali berus gigi.
  6. Jika yakin dgn produk dari sudut harga dan kualiti, barulah start promote & ajak ahli baru.

Hampir tiada risiko. Sekurang-kurangnya ada 4 filter sebelum start beli barang. Itupun jaminan pulangan wang 100%.

Kalau tak konfiden, selepas 4 step di atas, tak perlu teruskan. Boleh juga buat kajian sendiri pasal bisnes ini.

Mulakan langkah pertama dgn klik link di Telegram Channel

Join Channel Telegram ini

Kemudian baca penerangan dari pinned message.

Jika ok, boleh klik link wasap ini utk registration PERCUMA. Daftar PERCUMA

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi