Awas, jangan tertipu dengan page palsu

  • Reading:2Minute:s
  • PostView Count:38Views

Ramainya rakyat Malaysia kena scam…

Ramainya yang kena tipu…

Modus operandi dia macam ni.

1. Buat page baru mirip nama brand popular. Banyak kali dah terjadi begini. Sebelum ini KFC Decathlon, McDonald’s, IKEA dan kali ini nama Boss James

2. Page baru tak ada orang like lagi. Jadi, macamana nak dapatkan likers & followers? Buat iklan fake macam ni. Kononnya KFC nak bagi ayam percuma Decathlon nak bah tu basikal, McDonald’s nak bagi burger. IKEA nak bagi sofa. Kali ini Boss James nak bagi iPhone

3. Ramai orang datang komen dan kemudian follow dan like.

4. Apabila dah capai target likers & followers, ubah nama page yang diingini.

5. Page tersebut boleh jana keuntungan melalui pelbagai cara seperti affiliate, paid review, dijual dsb.

Tak susah untuk kenal scam sebenarnya. Hanya perlu common sense. Logik ke penah nak bagi hadiah percuma dengan hanya komen “Tahniah”

1. Buat page baru mirip nama brand popular. Banyak kali dah terjadi begini. Sebelum ini KFC Decathlon, McDonald’s, IKEA dan kali ini nama Boss James

2. Page baru tak ada orang like lagi. Jadi, macamana nak dapatkan likers & followers? Buat iklan fake macam ni. Kononnya KFC nak bagi ayam percuma Decathlon nak bah tu basikal, McDonald’s nak bagi burger. IKEA nak bagi sofa. Kali ini Boss James nak bagi iPhone

3. Ramai orang datang komen dan kemudian follow dan like.

4. Apabila dah capai target likers & followers, ubah nama page yang diingini.

5. Page tersebut boleh jana keuntungan melalui pelbagai cara seperti affiliate, paid review, dijual dsb.

Tak susah untuk kenal scam sebenarnya. Hanya perlu common sense. Logik ke penah nak bagi hadiah percuma dengan hanya komen “Tahniah”

Saya galakkan utk dapatkan Buku Bijak Merancang Wang #BukuBMW, klik BukuBMW.com

Dalam buku ini, dikongsikan cara menguruskan kewangan dan hutang dengan betul. InsyaAllah jika ikuti langkah demi langkah dalam buku ini, boleh membantu perbaiki kewangan pembaca.

Klik
Bukubmw.com/
Bukubmw.com/
Bukubmw.com/

*Ini adalah BUKU FIZIKAL, bukan ebook.
*Dalam pakej ini mengandungi

  • Naskah fizikal BUKU BIJAK MERANCANG WANG
  • Rakaman video Live Seminar BMW dengan durasi 5 jam
  • Ebook PKP (Poket Kian Pokai? Poket Kena Penuh!), 100 halaman.
  • Sertai FB Group Bijak Merancang Wang
  • Peluang menjadi affiliate produk-produk BMW

*Harga tak termasuk penghantaran
*Penghantaran mengambil masa kira-kira 7 hari bekerja

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

Jika dah baca dan berminat untuk tambah pendapatan melalui bidang kewangan, dialu-alukan sertai kami di INFAQ Consultancy. Klik di sini

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

Recommended
Masih tak boleh move on dengan burger ini , antara…