eSeminarBMW Sangat Bagus – Abe Nazz

Image may contain: 1 person

Ini Abe Nazz Zain, seorang group leader sedang meningkat naik di syarikat unit trust Public Mutual.

Power tak power beliau baru join bisnes ini beberapa tahun terus meroket dapat jadi top nationwide di kompeni unit trust paling besar di Malaysia. Saya kenal sebelum beliau menyertai bisnes unit trust lagi. Berdasarkan momentum, ada potensi jadi GAM No 1 di Public Mutual.

Satu je saya tak puas hati, tak rekrut beliau waktu tu. Tak puas hati dengan diri sendiri. Hahaha

Baru-baru beliau turut mendapatkan E-learning Seminar Bijak Merancang Wang #eSeminarBMW . Saya terkejut apabila beliau mesej

“Ok. Baru habis video. Sangat bagus. Boleh jual”.

Hari yang sama beliau dapat link utk download video, hari yang sama beliau mesej saya.

Terharu sungguh… Sebab, ada yang dah dapat dari minggu pertama e-learning ini dilancarkan, masih tak habis-habis tonton. Apabila minta review, katanya tak sempat lagi. (Mohon sentap pada yg berkenaan. Hahaha)

Mungkin sebab mereka dapatkan masa harga tengah murah. Until makluman, masa minggu pertama ia dijual dengan harga RM20 dan RM25 sebelum dinaikkan RM39 dan ditutup minggu lepas.

InsyaAllah Rabu ini akan dilancarkan kembali, dengan harga baru dan tentulah lebih mahal. Benda murah orang tak hargai jadi saya perlu jual mahal. Hahaha!

Berikut adalah testimoni yang diberikan oleh Abe Nazz berkenaan dengan e-SeminarBMW ini.

 

7 TIANG PERANCANGAN WANG PERIBADI
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

  • School of hard knocks. Dah 20 tahun Abe belajar melabur. Actually, Abe ni main pakai langgar je. Sabar, sederhana panjang je.
    .

#MyOwnFinancialPlanningJourney

  • Abe mula menyimpan di Tabung Haji masa Abe pulang dari USA. Selepas itu Abe mula melabur di ASB walaupun Abah Abe larang.
  • Kemudian Abe pun ada terjebak dalam MLM dan skim cepat kaya. Swiss cash ke apa nama dia. Biasalah zaman jahil dulu.
  • Kemudian Abe mula melabur secara tegar dalam pelaburan hartanah sampai Abe beli 14 buah rumah.
  • Kemudian Abe terjebak dengan perdagangan Forex dan ASB Financing. Abe dah tinggalkan kedua-dua ni. Zero dah ASB Abe.
  • Kemudian Abe adalah beli IPO saham dan fokus full time manage duit pelanggan Abe mengunakan instrumen unit amanah.

.

#AbeMainPakaiLanggarJe

  • Zaman Abe muda dulu tak banyak orang berkongsi ilmu macam kat Facebook sekarang ni.
  • Jadi panduan Abe hanyalah buku-buku Azizi Ali dan Renesial Leong.
  • Tapi semalam Abe baru belajar cara teratur dan tertib bagaimana nak nak urus harta-harta Abe di dalam dan luar negara (Isketambola).
  • Rupanya ada 7 tiang yang perlu kita kuasai untuk memantapkan kewangan peribadi!Rasanya just nice Abe dapat ilmu dari Tuan Afyan Mat Rawi ni. Dengarnya dulu dia peminat Ayah Pin Kerajaan Langit.
  • Dia bagi Abe preview 17 video subjek-subjek kewangan peribadi dan sebuah ebook dengan 30 tajuk menarik!
  • Abe boleh katakan memang bagus sangatlah ilmu di dalamnya. Ilmunya teratur dan senang untuk difahami.
  • Ilmu ini amatlah sesuai terutamanya kepada followers muda Abe dan juga untuk anda yang belum mahir ilmu kewangan peribadi.

.

#7TiangKewanganPeribadi

  • Sebenarnya Abe dah kuasai 6 dari 7 tiang ini. Cuma Abe berat di tiang ke 5. Tiang ke 4 tu Abe tak fokus sangat masa Abe muda dulu.
  • Kenapa? Kerana Abe mempunyai selera mengambil risiko yang tinggi. Sekarang Abe sudah tua, barulah Abe sedar amat penting tiang ke 4 itu.
  • Jadi apakah 7 tiang itu? Baiklah, Abe kongsikan sedikit untuk pembaca sekalian:

1️⃣ Mengawal Aliran Tunai

2️⃣ Menghisab Nilai Bersih Harta

3️⃣ Memantapkan Simpanan Aset Mudah Cair

4️⃣ Memastikan Adanya Perlindungan Harta

5️⃣ Pelaburan dan Pengembangan Harta

6️⃣ Pembersihan Harta

7️⃣ Pengagihan harta
.

#MoralOfTheStory

  • Sebenarnya Abe dapat banyak mesej dari pembaca di FB Messenger meminta Abe bantu mereka belajar ilmu kewangan.
  • Ada sempat Abe balas. Ada sempat Abe tak balas sebab Abe memang sibuk dengan perniagaan unit amanah Abe.
  • Tapi janganlah bersedih kalau Abe tak balas mesej. Memang banyak mesej Abe belum buka. Beratus-ratus!
  • Namun, Abe ada berita baik untuk anda semua. Tiga hari lagi, ilmu Bijak Merancang Wang dalam bentuk video dan ebook ini akan dilancarkan secara rasmi.
  • Inshaallah Rabu ni Abe kongsikan bagaimana pembaca semua pun boleh menjadi bijak merancang kewangan.
  • Semoga ilmu 7 tiang perancangan kewangan ini bermanfaat. Until Then, Happy Planning Your Finances Like A Pro

#ungoggekable
#eSeminarBMW
#TiangYangManakahBelumAndaKuasai?

Posting asal beliau di sini

Siapa kenal? Angkat tangan!

e-Learning SeminarBMW boleh didapati di www.SeminarBMW.com

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com