Category: Buku Penerbitan

Rich Dad Poor Dad

Dipetik dari FB M Firdaus Ibrahim Rich Dad Poor Dad. Buku ni banyak mengubah saya terhadap persepsi kewangan. Menceritakan tentang perbezaan pemikiran terhadap kewangan seorang bapa yang kaya yang berpelajaran rendah dan seorang bapa yang miskin yang berpelajaran tinggi. Satu situasi yang menarik apabila si anak disuruh bekerja tapi tanpa gaji. Mula-mula si anak tidak

Lain Dari Yang Lain

Kita buat iklan. Tapi orang tak perasan pun iklan tu. Tenggelam dalam lambakan iklan. Rasanya iklan tu boleh datangkan hasil yang diharapkan tak? “Mungkin tidak..” Betullah tu. Kalau iklan kita gagal menangkap perhatian, macam mana mesej nak disampaikan? Ada 1 iklan hartanah dibuat. Di sebuah laman web ala-ala iProperty. Iklan ni bersaing dengan 11,661 iklan

Zaman Sudah Berubah

Zaman sekarang, pemasaran online sangat penting. Semenjak PKP, banyak bisnes yang struggle untuk memaksimakan online marketing. Cara paling pantas utk membuat pemasaran online ialah medium pemasaran berbayar dan yang paling efektif bagi saya ialah Facebook Ads. Sebab, kira-kira 80% rakyat Malaysia mempunyai akaun FB. Kemudian, ia boleh dimulakan dengan bajet yang minimum. Untuk belajar ilmu

Review Dari Beberapa Tokoh Dan Influencer Untuk  #BMW3series

Beberapa tokoh dan influencer sudah review produk terbaru, #BMW3series Buku Manual Wang | Blueprint for Money & Wealth. Ia dalam bentuk buku manual dengan konsep 3C: Cetak, Catat dan Cetuskan. Peserta boleh CETAK e-workbook ini. Kemudian CATAT maklumat kewangan dan buat analisa. Akhir sekali ia akan CETUSKAN blueprint kewangan peribadi untuk dijadikan sebagai plan tindakan. InsyaAllah

Apa Bezanya #eSeminarBMW Dengan #BMW3series?

#eSeminarBMW #eSeminarBMW adalah e-learning Seminar Bijak Merancang Wang #eSeminarBMW untuk belajar tentang perancangan kewangan. Manakala #BMW3series pula e-learning untuk mengambil tindakan berdasarakan modul yang disusun dalam #eSeminarBMW. Contoh mudah saya buat analogi begini. #eSeminarBMW macam kita tonton ceramah kesedaran kesihatan atau baca berkenaan cara-cara menjaga kesihatan. Kita tahu berapa berat badan yabg ideal. Kita tahu apa makanan yang sihat dan tidak. Kita

Kenal Tak Minachi Ni? Sugu Pavithra

gambar 1 Rujuk gambar pertama, screnshoot bulan lepas, subscribers dia 100k lebih. Tadi saya cek, dah lebih 600k!!!! Makkkkkk aiiiiiiii!! Sebulan dua lagi boleh cecah 1 million subscribers beliau. Agak-agaknya berapa income bulanan dia dapat dari hasil dia bangunkan Channel YouTube? Dimaklumkan, dia belajar bangunkan Channel YouTube daripada jirannya yang juga seorang YouTuber. Sekarang subscribers

Bagaimana Nak Dapatkan Ribuan Viewer

Ini satu lagi bahan bacaan yang saya sedang hadamkan, yang saya dapatkan sejak 2 minggu lepas dan sekali baca memang meletup kepala hotak apabila sel-sel otak mula berhubung. Sebelum ini kadang-kadang kita tak boleh brain, bagaimana video-video mudah, simle dan nampak “bodoh”, boleh mendapat ribuan malah jutaan view. Video tutorial tidak berbuat apa-apa. Video tutorial

Pernah Merancang Untuk Hasilkan Buku Fizikal

Tahukah anda, buku Bijak Merancang Wang pernah dirancang untuk diterbitkan secara fizikal dan sepatutnya dilancarkan ketika PBAKL? Siapa yang follow saya, akan perasan perkara ini. Beberapa kali saya update ke FB sebagai teaser. Gambar-gambar ini ialah sebahagian manuskrip yang hampir dicetak. Untuk makluman, projek buku fizikal BMW sebenarnya telah dirancang kira-kira 10 tahun lalu. Banyak

Mahasiswa Jana Pendapatan Dengan Affiliate eSeminarBMW

Mahasiswa pun boleh menjana pendapatan melalui program affilate #eSeminarBMW Asalnya untuk belajar sahaja, tapi terbuat bisnes tanpa sedar pula dan terterima komisen. Alhamdulillah. Jika ada yang nak cuba, boleh klik eSeminarBMW Paling kurang, memang dapat ilmu kewangan dalam e-learning ini. Nilai ilmu 17 tahun pengalaman saya dalam bidang kewangan. Dipetik dari FB Muhammad Mubarok ALHAMDULILLAH, Terima kasih

 #eSeminarBMW Mirip Scam?

Bagaimana sistem affiliate #eSeminarBMW boleh jadi mirip scam? 1. Mula-mula naikkan harga. Berdasarkan value produk #eSeminarBMW dengan 2 ebook + 17 video + 1 e-workbook + 2 live Seminar + group BMW + peluang jana pendapatan, letak harga RM197 pun ia masih munasabah. 2. Kenapa nak naikkan harga? Supaya dapat tampung kos komisen ejen multi-level affilate. Rujuk nombor seterusnya.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com