fbpx

Hospital Income Plan / Manfaat Elaun Hospital

  • 3 years ago
  • 2Minutes
  • 287Words
  • 1093Views

Pelanggan berhak mendapat RM500

Hospital Income Plan adalah plan takaful yang menyediakan manfaat elaun harian apabila dimasukkan ke wad hospital sama ada hospital kerajaan atau hospital swasta..

Hospital income plan bukannya medical card yang membantu menyediakan kos rawatan dan pembedahan hospital apabila pelanggan dimasukkan ke hospital. Jika medical card membayar manfaat tersebut kepada hospital, plan ini membayar manfaat kepada pelanggan.

Pelanggan berhak mendapat RM500 sehari apabila dimasukkan ke hospital..

Ia juga tidak seperti plan hibah takaful, yang memberi manfaat kepada waris apabila pelanggan meninggal dunia. Plan ini diterima oleh pelanggan ketika hidup, apabila dimasukkan ke hospital, bukannya selepas meninggal dunia.

Adakah plan ini lebih baik daripada medical card dan hibah takaful? Bukan. Bukan bermaksud plan hospital income plan ini lebih baik daripada plan-plan takaful yang lain. Ia adalah pelengkap kepada plan yang sedia ada.

Ok tak kalau dapat elaun apabila dimasukkan ke hospital? Sehari RM500, bermakna jika masuk seminggu boleh dapat manfaat RM3,500.

Tak banyak syarikat dan plan takaful yang menyediakan manfaat sebegini. Plan ini boleh dimulakan dengan sumbangan bulanan RM99 sahaja sebulan.

Selain menyediakan manfaat elaun harian hospital, plan ini juga menyediakan plan hibah RM50k. Jika nak tambah manfaat lain pun boleh.

Berminat?

Sila isi borang di bawah

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Apakah hukum menyertai perniagaan yang mempromosi agama lain? A. Jabatan…