Income Replacement Plan

Dipetik dari FB Munyati Awanis Mohd Hatta

Harini nak kongsikan tentang income replacement plan, bahasa melayu pelan penggantian pendapatan, Dulu sebelum saya terlibat dalam bidang takaful, saya ingat hanya ada pelan medical card sahaja yang syarikat takaful tawarkan , Senang cerita kalau sakit masuk hospital swasta, guna kad ..itulah yang sy fikirkan

Apabila menjadi perunding , baru saya tahu, dalam takaful ni ada beberapa pelan yang menarik dan membantu kita untuk menyediakan dana kecemasan. Keyword : Dana Kecemasan

Apa yang menariknya pelan ini? sudah tentu pampasan yang tinggi & boleh digunakan sekali gus jika ditimpa musibah.

Asyik saya ni cerita musibah je…ye la mestilah musibah, sebab takaful memang pelannya untuk risiko…nak simpan duit dalam bank, nak buat perlaburan di ASB dan TH, nak bayar zakat di pusat zakat. Semua institusi kewangan ini ada fungsi utamanya sendiri.

Betul , takaful ini sangat2 membantu jika berlaku risiko yang kita sendiri taknak .

Antara manfaat yang ditawarkan :

1) Jika ditimpa musibah kewangan disebabkan kematian, penama hibah akan menerima pampasan R.M100,000 ( ini minimum,boleh pergi sehingga 10 tahun gaji )

2) Jika ditimpa hilang upaya kekal, disebabkan kemalangan atau stroke . Peserta akan menerima tambahan R.M100,000 untuk kos rawatan, susu, pampers, alat bantuan dan sebagainya.

3) Jika ditimpa penyakit kritikal seperti kanser , dapat lagi tambahan R.M100,000.

dan banyak manfaat lain boleh disertakan , contoh pelan kemalangan, hospital income, medical card.

Sangat wow kan.. sakit2 pon ada pendapatan, boleh senangkan orang yang menjaga kita nanti.

Nak tak Awanis cadangkan rakan2 yang belum ada lagi polisi macam ni..Inshaallah saya nak bantu.. Yg ada kalau nak tambah perlindungan pon boleh,

Saya sertakan gambar, mungkin kawan2 ada yang berminat, kalau ada boleh pm awanis ya.

#hibahtakaful
#perundingtakaful
#InfaqConsultancy
#takafulikhlas

Sumber dari Fb Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
Semalam dalam sesi sembang-sembang di Twitter Space, ada satu soalan…