fbpx

Infografik Penyakit Kritikal

  • 4 years ago
  • 2Minutes
  • 277Words
  • 585Views

Coverage income protection yang baik mestilah merangkumi sekali coverage untuk penyakit kritikal (Critical Illness), bukan sekadar kematian dan lumpuh. Sebabnya, apabila seseorang ditimpa penyakit kritikal, dia tidak mampu bekerja dan memperolehi pendapatan.

71% kematian rakyat Malaysia berpunca dari penyakit kritikal (Critical Illness) seperti – stroke, – kanser, – sakit jantung, dan – sakit buah pinggang.

Medical card dan hibah sahaja tidak memadai untuk berfungsi sebagai income protection dalam situasi ini. Di sini pentingnya takaful dengan coverage sekurang-kurangnya bersamaan 3 ke 5 tahun pendapatan tahunan.

Sebagai contoh, jika pendapatan RM2,00 sebulan atau RM24,000 setahun, sebaiknya mempunyai coverage penyakit kritikal sebanyak RM72,000 hingga RM120,000

Ini contoh proposal dengan caruman RM100 sebulan, dapat coverage: – Kematian dan lumpuh RM200,000 – Penyakit Kritikal RM100,000 – Waiver – Tempoh matang hingga 100 tahun – Boleh dihibahkan   Boleh baca juga artikel mengenai hibah disini. ( Hibah Takaful, Pastikan Bersama Coverage Sakit Kritikal ) Sesuai juga untuk polisi tambahan di samping plan hibah takaful atau medical card sedia ada.

 

Untuk memudahkan kami membantu Tuan/Cik Puan memiliki plan takaful ini, Mohon Tuan/Cik Puan isi maklumat dibawah:

  Afyan Mat Rawi, IFP Jemput share dan klik see first untuk lagi tip-tip kewangan dan kehidupan. Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Selesai program TTC batch Julai 2018 siang tadi. Program sehari…