fbpx

Kenapa geng QM ni sentap apabila saya kongsikan pandangan pakar-pakar syariah tentang emas leverage, termasuk daripada bekas Penasihat Syariah QM, Prof Hashim daripada ISRA Consulting?

  • 11 months ago
  • 1Minute
  • 186Words
  • 222Views

Di posting saya, berkenan pandangan pakar muamalat di Malaysia berkenan emas leverage, tiba-tiba datang komen boring ini

Walhal saya hanya berkongsi apa yang ditulis oleh pakar-pakar penasihat syariah termasuk daripada Prof Ashraf Hashim, CEO Isra Consulting, yang pernah menjadi penasihat syariah QM.

Dalam posting berkenaan, bukan seorang, bukan dua orang malah ramai penasihat-penasihat syariah berikan pandangan tentang isu emas leverage ini.

Saya siap bagi link tulisan-tulisan mereka untuk bacaan penuh.

Jadi, kalau nak pertikai, patutnya pertikailah di posting asal. Bawakan hujah dan dalil.

Tapi tiba-tiba nak kaitan dengan Atomy

Suka saya ingatkan, ketika ramai pakar agama dan muamalat memberi pandangan bersama dalil mereka berkenaan dengan Atomy, langsung saya tak membantah malah saya mengumumkan untuk berhenti ketika pendapatan sudah mencecah 40k.

Saya bersyukur sangat kerana mengambil keputusan awal dan tak perlu tunggu lama bertahun-bertahun.

Dan selepas itu satu demi satu mufti keluarkan pandangan.

Selepas 2 tahun saya berhenti, kemuncaknya Muzakarah Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang dianggotai oleh para mufti seluruh Malaysia mengeluarkan pandangan meraka bahwa umat Islam dilarang melibatkan diri dalam aktiviti urus niaga dan mempromosikan Syarikat Atomy.

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Kisah seorang Top Fan Gigih komen di posting saya sampai…