fbpx

Kenapa manfaat elaun hospital penting untuk mereka yang buat bisnes atau bekerja sendiri?

  • 9 months ago
  • 2Minutes
  • 274Words
  • 199Views
kepentingan elaun hospital untuk bisnes atau bekerja sendiri

“Kenapa tuan berminat nak sign-up Pelan Elaun Hospital ni? Boleh bagi feedback?”

Ini soalan yang ejen saya tanya pada clientnya. Alhamdulillah, ejen saya ini berjaya bantu seorang lelaki untuk dapatkan sijil takafulnya yang pertama.

Rupanya client ini seorang pemilik perniagaan dan mempunyai seorang pekerja. Beliau sebelum ini pernah bertanya tentang takaful namun atas kekangan bajet, beliau melupakan hasratnya buat seketika.

“Diri saya masih diperlukan dalam bisnes saya ni. Andai kata saya tak sihat dan dimasukkan ke hospital, sekurang-kurangnya adalah sedikit duit tambahan untuk menampung mana-mana kekurangan”

Dalam mana-mana bisnes, fasa permulaan inilah fasa terpenting. Orang kata waktu inilah kita jadi CEO, Chief Everything Officer.

  • Buat marketing kita
  • Buat sales kita
  • Jaga cashflow kita
  • Jaga stok kita

Ya, pada awalnya semua itu lah kerja kita. Sampai satu masa, kewangan bisnes kita dah kukuh kita barulah kita boleh kembangkan bisnes tadi.

“Saya terbayang waktu saya sihat macam ini pun boleh tahan mencabar nak uruskan bisnes, apalah yang akan jadi bila saya sakit nanti”

Memang betul-betul triggered ayat beliau ni.

Syukur saya ucapkan kepada client yang berumur 38 tahun ini kerana faham bagaimana takaful ini membantu pengurusan kewangan dan kelangsungan perniagaan beliau.

Ini manfaat yang ada dalam sijil takaful beliau :

✅ Hibah Takaful – RM50,000

✅ Elaun Hospital – RM500 sehari

✅ Khairat Kematian – RM5,000

Siap ada Badal Haji secara percuma. Banyak juga manfaat dalam sijil ni. Kalau ada bajet lebih, boleh tambah manfaat lain.

Kawan-kawan yang berminat nak tahu harga, nak tambah manfaat, nak buat untuk diri sendiri, pasangan atau anak-anak, boleh isi borang di bawah.

Nanti wakil saya terangkan sebaik mungkin.

Berminat untuk tahu lebih lanjut? Sila isi borang di bawah.

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Punca kematian rakyat Malaysia 2022. Daripada Top 10, 80% adalah…