fbpx

Kesan tindakan ‘show off’ ejen takaful dan insurans terhadap persepsi masyarakat dan kadar penebusan takaful

  • 10 months ago
  • 1Minute
  • 158Words
  • 118Views

Inilah jadinya apabila ejen-ejen takaful dan insurans suka sangat menunjukkan lifestyle, kereta mewah, rumah dsb.

Masyarakat jedi jelik dan samakan dengan scammer, skim cepat kaya.

Walhal kerjaya ini adalah kerjaya yg murni utk membantu masyarakat.

Instrumen penting dlm perancangan harta ketika hidup dan pengurusan pusaka kelak.

Tujuannya untuk rekrutmen sebenanrnya. Namun disebabkan sikap segelintir ejen sebegitu rupa, menyebabkan orang ramai skeptical.

Mungkin sebab itulah, kadar penebusan takaful sejak tahun 1982 hingga sekarang tahun 2023, dah 40 tahun, tak sampai pun 19% pun rakyat Malaysia yang melanggan takaful.

Mungkin sebab itulah, kadar penebusan takaful sejak tahun 1982 hingga sekarang tahun 2023, dah 40 tahun, tak sampai pun 19% rakyat Malaysia menyertai plan takaful.

Nak kata salah 100% tak. Ia juga sebagai tanda syukur nikmat dengan apa yang kita lakukan jika buat dengan ikhlas tanpa niat menunjuk dan show off.

Apapun, berpada-pada lah apabila show off tu.

Afyan Mat Rawi, IFP
– Ejen takaful sejak 2003

Kot ada yg nak join, klik link di sini

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Ada seorang yang dipercayai daripada kalangan orang yang anti sangat…