Tag: BMF

Adakah BMF Gagal?

  • Reading:4Minute:s
  • PostView Count:175Views
Sehari dua ni, ada segelintir yang mempersoalkan tentang BMF, susulan isu susu Farm Fresh. Ada orang tanya, apa khabar BMF? Dah sejuk ke? Dah tak ada ke? Hangat-hangat tahi ayam je ni… Soalan berbaur sindiran. Saya hanya senyum

Maaf, Kempen BMF Bukan Kempen Boikot

  • Reading:3Minute:s
  • PostView Count:122Views
Maaf, kempen BMF bukan kempen boikot. 1. Ketika hangat kempen Buy Muslims’ First #BMF, masih ada seruan-seruan boikot seperti; “Apa salahnya boikot? Orang kafir dah kama boikot kedai Muslim” “Duit aku, aku punya pasal la nak boikot” “Boikot dengan

Cadangan Untuk Tubuhkan NGO

  • Reading:2Minute:s
  • PostView Count:134Views
Banyak juga cadangan kepada saya untuk tubuhkan NGO untuk melonjakkan kempen #BMF secara rasmi. Ada juga rakan cadangan utk saya buat collection untuk membantu merancakkan kempen #BMF dan dia pun nak berikan sumbangan peribadi. Respon saya; 1. Setakat ini saya

Rasional Dan Emosional

  • Reading:5Minute:s
  • PostView Count:158Views
Dalam satu kajian, sesuatu tindakan yang diambil dalam keadaan terlalu emosional, kebarangkalian tinggi keputusan itu adalah keputusan yang salah. Kemudiannya ia tidak akan meninggalkan kesan yang lama dan akhir sekali kita akan menyesal. Keputusan dan tindakan yang diambil

TV3 Syariah Meja Bulat- Beli atau Boikot

  • Reading:1Minute:
  • PostView Count:131Views
Alhamdulillah. Tq semua yg menonton. Penerbit maklumkan, tontonan 40k++ ketika live FB ini paling tinggi sepanjang 2 musim rancangan ini disiarkan. Terima kasih buat semua yang menonton. Mohan maaf atas segala kelemahan sepanjang bersiaran tadi.   Sumber dari

Sudah Tiada Lagi Tagline Tersebut, Inilah Kuasa Rakyat

  • Reading:1Minute:
  • PostView Count:130Views
Alhamdulillah, selepas tagline #buyhalalfirst #bhf yang menimbulkan kekeliruan dan dikritik hebat, sudah tiada lagi tagline tersebut. Posting dan poster yang ada hashtag tagline tersebut pun sudah tiada. Ia digantikan dengan tagline #UtamakanHalalanToyyiban Tahniah menteri 🙂 Inilah kuasa rakyat! Teruskan kempen #bmf #buymuslimfirst Tahniah kepada pegawai-pegawai menteri