Tag: BMF

Maaf, Kempen BMF Bukan Kempen Boikot

Maaf, kempen BMF bukan kempen boikot. 1. Ketika hangat kempen Buy Muslims’ First #BMF, masih ada seruan-seruan boikot seperti; “Apa salahnya boikot? Orang kafir dah kama boikot kedai Muslim” “Duit aku, aku punya pasal la nak boikot” “Boikot dengan kempen BMF ni sama sahaja” 2. Suka saya nyatakan, tak jalankan kempen boikot produk-produk non-Muslim yang sudah

Cadangan Untuk Tubuhkan NGO

Banyak juga cadangan kepada saya untuk tubuhkan NGO untuk melonjakkan kempen #BMF secara rasmi. Ada juga rakan cadangan utk saya buat collection untuk membantu merancakkan kempen #BMF dan dia pun nak berikan sumbangan peribadi. Respon saya; 1. Setakat ini saya secara personal, tak berhasrat untuk menubuhkan NGO. Jika ada rakan-rakan lain yang berhajat, saya support dari jauh.

Rasional Dan Emosional

Dalam satu kajian, sesuatu tindakan yang diambil dalam keadaan terlalu emosional, kebarangkalian tinggi keputusan itu adalah keputusan yang salah. Kemudiannya ia tidak akan meninggalkan kesan yang lama dan akhir sekali kita akan menyesal. Keputusan dan tindakan yang diambil dalam keadaan rasional, lebih baik dan bertahan lama. Pernah tak Tuan-Puan mengalami pengalaman-pengalaman sebegini? CONTOH 1: Anak

Hati-Hati Ada Yang Menangguk Di Air Keruh Dengan Kehangatan Kempen #BMF.

Berhati-hati, kawan. Ketika live dalam rancangan Syariah Meja Bulat malam tadi saya ada tegaskan, dalam keadaan sekarang tak mustahil ada yang mengambil kesempatan untuk menangguk di air keruh dengan kehangatan kempen #BMF. Juga saya tegaskan, jika ada yang masih mempromosi kempen boikot, ia bukan datang daripada penggerak kempen. Gambar 1 dan 2: Page yang asalnya “Saya Sayang Tun

Sudah Tiada Lagi Tagline Tersebut, Inilah Kuasa Rakyat

Alhamdulillah, selepas tagline #buyhalalfirst #bhf yang menimbulkan kekeliruan dan dikritik hebat, sudah tiada lagi tagline tersebut. Posting dan poster yang ada hashtag tagline tersebut pun sudah tiada. Ia digantikan dengan tagline #UtamakanHalalanToyyiban Tahniah menteri 🙂 Inilah kuasa rakyat! Teruskan kempen #bmf #buymuslimfirst Tahniah kepada pegawai-pegawai menteri terutama rakan-rakan alumni UIA yang jalankan tugas pembetulan dengan pantas. Boleh add balik saya sebagai friend FB 🙂
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com