fbpx

Author: Afyan

Insurans / Takaful Bukan Untuk Simpanan / Pelaburan – Bank Negara Malaysia

  Kalau ada ejen-ejen takaful yang masih mempertahankan; “Takaful untuk simpanan” “Takaful untuk investment” “Takaful untuk persaraan” “Takaful haji boleh gantikan Tabung Haji” “Takaful sama fungsi macam bank” Dan lain-lain seumpamanya, tunjukkan infografik yang dibuat oleh Bank Negara Malaysia ini. Kemudian bisikkan kepada ejen tersebut “#nerakawang“ Bacaan tambahan: Melanggan Takaful / Insurans Untuk Simpanan Adalah

Memenuhi Jadual Ramadhan

Menjelang bulan Ramadhan, saya lihat beberapa Uataz sedang sibuk memenuhkan jadual mereka untuk mengimarahkan masjid-masjid dan surau bagi mengisi slot solat tarawih dan tazkirah. Jadi, saya pun ingin membuka mana-mana pihak yang sudi untuk memanggil saya memenuhi jemputan sepanjang bulan Ramadhan. Boleh PM saya tarikh dan lokasi. Saya utamakan sekitar Gombak dan Lembah Klang sahaja.

T-shirt Percuma

Ada sesiapa yang sudah memiliki buku Tersontot Di Pintu Shorga? Saya ingin memberi T-Shirt ini kepada pemilik bertuah buku Tersontot Di Pintu Shorga. Baju ini sesuai dipakai ketika berjumpa dengan scammer, ejen skim cepat kaya, banker, salesman kereta, ejen takaful, ejen insurans, ejen unit trust, ejen ASB Loan, ejen emas, guru besar, boss dan sebagainya.

Faq – Tersontot Di Pintu Shorga

INTRO: Memandangkan ramai sangat yang tanya soalan, jadi saya buat ruang FAQ ini. Kalau ada soalan lain, boleh tanya di ruang komen. (1) SOALAN: Kenapa guna perkataan “tersontot”, bukankah ia membawa makna yang kurang sopan dan lucah? JAWAPAN: Ia sebanarnya bergantung kepada konteks. Macam perkataan “berahi”, “kopek”, jika diguna dalam konteks berbeza ia membawa maksud

Sempat Ke Baca Semua?

  Buat rakan-rakan peminat buku, kalau ada orang tanya; “Kau beli buku banyak-banyak masa Pesta Buku, sempat ke baca semua?” Maka, jawablah dengan tenang; “Kau bayar Astro banyak-banyak siaran tu, kau tengok SEMUA ke?” Sebutan SEMUA perlu jelas, terang dan berikan sedikit tekanan kepada sistem penanya. Buku, kalau tak sempat baca sekarang, boleh baca lain

Alfafa: Kalah Saman Rm10,000 Masih Belum Bayar, Buat Skim Baru Pula

Ini temubual dengan portal berita online malaysiagezzate.com, semalam. Mahkamah sudah menolak saman pemula Norsham dan Alfafa dengan kos RM10,000. Tempoh untuk bayaran RM10,000 itu sudah tamat lama dan mereka tidak membayarnya walau 1 sen sebagaimana dijangka. Ada cadangan supaya saya mengambil tindakan untuk mendapat perintah penggulungan syarikat Alfafa. Sebelum ini saya rasa malas hendak teruskan

Dana PMB Investment Sedang Untung Besar!

  Berita asal Unjur RM1 bilion Syarikat pengurus dana PMB Investment antara syarikat unit trust yang aggresif mempromosi dana-dana mereka dan aktifkan menjalankan rekrutmen. Ini berita yang keluar hari ini, event mereka semalam yang memaparkan pulangan-pulangan dana mereka yang memberangsangkan. Mereka bijak memilih timing untuk mempromosi dana mereka di dalam keadaan ekonomi yang agak lembap

7 Formula Penyontot Berjaya

  1. Kepala otak mesti cerdik, untuk auta orang lain. Bukan senang nak mempengaruhi orang lain dengan benda tak betul. Nak lebih mudah orang percaya, pakai gelaran Dr / Profesor. Boleh beli dengan Universiti Gorgon of Life. Kalau dapat gelaran Ostat lagi bagus. 2. Cakap mesti berdegar-degar, supaya orang konfiden. Kalau dapat bagi ucapan public
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com