fbpx

Buku FIRE & BMW dah sampai oversea!

  • 10 months ago
  • 2Minutes
  • 202Words
  • 125Views

Buku FIRE & BMW dah sampai over sea!

Alhamdulillah, buku F.I.R.E Financial Independence Retire Early#BukuFIRE dan buku BMW Bijak Merancang Wang #BukuBMW sudah menjejakkan kaki di bumi Brunei.

Mungkin dah boleh buat perancangan untuk terjemah ke bahasa Inggeris untuk menembusi pasaran antara bangsa?

Berangan itu percuma kan? Hihi..

Selepas terbit buku BMW tahun 2021 dahulu, memang ada pihak dari negara jiran menghubungi saya untuk menterjemah buku berkenaan ke bahasa Inggeris.

Tajuk untuk versi BI pun dah ada untuk buku BMW: Be Money Wise.

Namun sayangnya, selepas itu tiada khabar berita daripada pihak berkenaan. Saya pun segan nak follow up.

Alhamdulillah, hingga ke hari ini buku BMW sudah diulang cetak sebanyak 5 kali.

Manakala buku FIRE baru sahaja diterbitkan sebulan lebih, stok dah nak habis.

Nampak buku FIRE ni lebih laju jualan berbanding buku BMW tahun 2021 dulu.

Kemunculan buku FIRE memang mendorong jualan buku BMW sekaligus.

Berbalik kepada usaha penterjemahan tadi, kalau ada mana-mana rakan berminat untuk usahakan, sangat dialu-alukan.

Buku FIRE pula dah memang tajuk Inggeris, hanya perlu terjemah konten sahaja. Hehe…

Saya bukan taknak terjemah sendiri. Kalau saya terjemah, bimbang tak ada orang yang faham, termasuk diri sendiri.

English saya slang Wakanda

Sumber dari FB Page Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Asal Islam, ia mesti free dan ikhlas. Asal Islam, ia…