Category: Urus Wang

Scene Yang Wajib Ada Dalam Drama Melayu

Gambar hiasan semata-mata Di TV, kebanyakan drama atau filem melayu menggambarkan bisnesman yang kaya sebagaimana berikut; seorang korporat, rumah besar gedabak macam istana, kereta banyak dsn besar, anak tak ramai. Seorang dua je. anak belajar oversea (kalau tak UK, mesti US), mesti ada driver dan tukang kebun sembang bisnes saham juta-juta, guna panggilan “papa-mama”, pakai

Takaful : Pilih Plan Yang Benar-Benar Dapat Membantu Kita

  Apabila kita beli kereta, kita akan pilih kereta yang paling sesuai dengan kedudukan kita dan keluarga kita. Kalau boleh kita nak yang besar supaya dapat muat semua keluarga kita. Dalam membeli kereta, kita akan mengambil masa beberapa bulan supaya dapat beli kereta yang paling sesuai dengan kedudukan kewangan kita, memandangkan komitmen kewangan untuk kereta

Isu Scammer Kesihatan

“Gajah sama gajah berjuang, pelanduk mati di tengah-tengah.” Ini yang saya risaukan ketika menulis tentang isu scammer kesihatan beberapa hari lepas. “Doktor sama doktor berjuang, pesakit mati di tengah-tengah.” Tulisan itu sudah dibaca dan mendapat respon daripada pelbagai pihak, termasuk pihak yang terlibat dalam civil war ini. Ia amat dekat dengan diri saya, bekas pejuang

Berbahagialah Mereka Yang Sudah Memasang RFID

“Maka berbahagialah mereka yang sudah memasang RFID pada kenderaan tatkala orang lain bersesak-sesak menempuh tol di lebuhraya yang sesak teruk” – bukan hadith riwayat Afyan Mat Rawi. Siapa dah pernah gunakan RFID Tag? Memang sangat mudah berbanding gunakan kad kad Touch n Go dan Smart Tag. Ia revolusi baru dalam pembayaran tol. Tag stiker RFID itu

RFID Tag Sangat Mudah Berbanding Touch n Go dan Smart Tag

“Maka berbahagialah mereka yang sudah memasang RFID pada kenderaan tatkala orang lain bersesak-sesak menempuh tol di lebuhraya yang sesak teruk” – bukan hadith riwayat Afyan Mat Rawi. Siapa dah pernah gunakan RFID Tag? Memang sangat mudah berbanding gunakan kad kad Touch n Go dan Smart Tag. Ia revolusi baru dalam pembayaran tol. Tag stiker RFID

Video : Pergi Haji Atau Investment ?

Terima kasih admin ML Studios yang sudi menyiarkan video ini. Untuk makluman, video ini dirakam kira-kira sebulan lebih yang lalu ketika isu TH sedang hangat diperkatakan. Sekali lagi, dalam satu video saya menerima 2 gelaran serentak; walaun dan barua DAP. Bukan senang untuk memikul amanah ini. Hoho!   Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

TIPS – A Great Investor

Dipetik dari FB Unit Trust Terbaik Malaysia TIPS – A GREAT INVESTOR ‘Rising Above Financial Storm’ Buku yang sangat sesuai untuk trader dan investor. Sarat dengan Tips dan Nasihat pelaburan. Perkongsian pengalaman sehingga menobatkan beliau sebagai ”Asia’s No 1 Investment Guru’. Tidak hairan lah Dana Makmur Pheim secara konsisten muncul sebagai dana unit trust terbaik

#DramaRamadhanSarah – “Sarah taknak makan. Sarah nak minum je….”,

Drama Ramadhan Sarah (sambungan hari ke-4, semalam) “Kalau Sarah tak larat puasa, Sarah makanlah”, kata saya. Bukan untuk menguji, tapi memang ingin membenarkannya. “Sarah taknak makan. Sarah nak minum je….”, kata Sarah dalam keletihan balik dari sekolah. Oh anakku Sarah….. “Semoga Allah permudahkan puasa Sarah”, doa saya di dalam hati. Tiba di rumah, saya berpesan

Medical Card Stand Alone vs Medical Card Rider

Medical Card Stand Alone vs Medical Card Rider INTRO Plan medical card stand alone merujuk kepada produk medical card yang semata-mata medical card. Manakala plan medical card rider pula merujuk kepada produk medical card yang dilanggan bersama produk asas sama ada investment link atau produk tradisional. KELEBIHAN Kelebihan medical card stand alone:- Lebih fleksibel, kerana

Pintu #Nerakawang Tidak Ditutup Malah Terbuka Luas

Walaupun syaitan diikat & pintu neraka ditutup, tapi pintu #nerakawang tidak ditutup malah terbuka luas di bulan Ramadhan.   1. Pergi bazar Ramadhan, beli makanan macam tak ingat esok masih ada. 2. Lepas sahur, tidur sampai petang. Kemudian bising kenapa rezeki susah masuk. 3. Buka puasa melantak sakan sampai lewat solat maghrib. Lepas tu bising Allah tak
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com