fbpx

Email Orang Atasan Baru Nak Reply Email

  • 4 years ago
  • 1Minute
  • 125Words
  • 303Views

Image may contain: 1 person, possible text that says 'Afyan Mat Rawi 07:33 to Customer, En... Assalamualaikum, Saya sudah menerima panggilan telefon daripada pegawai dan jawapan melalui emel untuk rujukan pada masa akan datang. Soalan saya simple sahaja, bagi pembiayaan perumahan bahawa profit bank masih berjalan sepanjang moratorium? A/TIDAK? Ini jawapan yang saya perlukan secara tuntas dan jelas. Sebab dalam FAQ agak umum. Jika tidak keberatan, dan boleh jelaskan lebih lanjut. Juga perbezaan bagi pembiayaan Islamic dan konvensional. Saya CC BNM, supaya utk BNM respon. Sebelum susah sangat nak dapat respon dari nα dan beri alasan MCO. Takkan reply emel pun susah? Show quoted text'

Bayangkan, sejak daripada minggu lepas saya emel masih tak dapat jawapan hitam putih bagi soalan spesifik dan objektif yang syaa tanyakan.

Mula-mula auto reply, alasan MCO.

Apabila saya CC kepada BNM barulah terhegeh reply, itu pun minta untuk rujuk pusat panggilan pelanggan walhal yang saya emel pun memang kepada pusat panggilan pelanggan.

Kemudian dapat panggilan telefon dan saya katakan saya juga peleu jawapan bertulis sama ada YA atau TIDAK.

Tujuannya, untuk memudahkan saya rujuk di kemudian hari. Jika jawapan melalui panggilan telefon sahaja, sukar untuk dibuat rujukan. Jika ada emel, lebih mudah untuk dirujuk.

Kawan-kawan ada pengalaman sebegini?

Nota: Saya dah beberapa kali tulis pasal moratorium ini. Saya emel ni utk mengesahkan apa yang saya tulis sebelum ini.

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
SYARAT PENERIMA RANSANGAN: Islam, baligh, berakal, sihat, bermukim (tidak musafir),…