Updated : Melabur Di ASBF Dengan Kadar Paling Murah 3.5% Sahaja

ASBF

UPDATE 22 Disember 2020: Kadar terkini 3.5%

 

S : Tuan Afyan. Tuan kata, Tuan bukan ejen ASB Financing (ASBF). Tapi nampak duk promote ASBF.

J : Ya, saya bukan ejen ASBF. Saya tolong kawan. Dia staf bank XYZ Islamic Bank.

S : Ohooooo… Tuan dpt komisen?

J : Ya dapat. Kawan tu beri saya referal komisen setiap kali close.

S : Tapi cara Tuan promote nampak berbeza. Tuan siap ceritakan yang Tuan bukan ejen dan tak melabur pun dalam ASBF

J : Ya, saya sengaja buat begitu. Saya taknak bias. ASBF ialah pelaburan dengan risiko tersendiri. Saya dah tulis artikel panjang lebar tentang perkara ini. Dan saya tak kisah pun kalau ada orang lain kritik dan kongsikan pengalaman buruk dengan ASBF di komen tulisan saya.

S : Tuan tak kisah ke kalau ada prospek tak jadi ambil ASBF lepas dia nampak sisi buruk ASBF?

J : Tak kisah pun. Tak ada produk kewangan sempurna di atas muka bumi ini. ASBF adalah pelaburan, dan ia ada kos dan risiko tersendiri. Nak invest, kena bersedia untuk terima risiko RUGI.

S : Kenapa Tuan buat begitu?

J : Sama macam saya promote takaful, saya cerita sekali bahawa ia bukan untuk simpanan atau pelaburan macam ramai ejen cerita. Sama juga macam saya promote unit trust, saya beritahu bahawa CEO EPF pernah beritahu bahawa hanya 20‰ sahaja pencarum yang keluarkan duit EPF untuk unit trust dapat pulangan melebihi EPF.

S : Ohooooo…..

J : Nak invest ASBF? Kadar paling murah atas muka bumi buat masa ini. 4.8% sahaja. (UPDATE 22 Disember 2020: Kadar terkini 3.5%)No locking period. Tempoh 40 tahun. Kalau return ASB 5% pun boleh untuk lagi melebihi ASB biasa.

Perbualan di atas berlaku di Wakanda.

 

IKLAN: ASB Financing PALING RENDAH DI DUNIA.
Rate 3.5%, 40 TAHUN, no locking period.

 

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM47.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com


BukuBMW


Previous Post
Next Post
Tags:,
One Comment

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
Jadual ini dikongsi di komen posting saya. Apabila saya persoalkan…