fbpx

Orang Biasa Boleh Melabur Dari Bursa Saham?

  • 4 years ago
  • 2Minutes
  • 284Words
  • 319Views

Kena kaya dulu baru boleh main saham ?

Acapkali kita mendengar pandangan ini dilontarkan. Ramai yang berpendapat untuk dapat keuntungan dari pelaburan saham ini kena mula dengan jadi kaya raya terlebih dahulu.

Selain itu juga, anda dimomok dengan falasi pelabur kena jadi pandai serba serbi dalam bab kewangan. Lalu semangat anda untuk menjadi pelabur terus luntur.

Mulakan pelaburan anda dengan mengasingkan minima 10% daripada pendapatan bulanan sebagai simpanan.

Simpanan tersebut anda boleh gunakan sebagai modal untuk melabur kelak. Ingat, rahsia paling utama menjadi kaya bukanlah dengan menyimpan, tetapi melabur!

Pada masa ini, akaun simpanan di bank biasanya memberi pulangan kurang dari 2%. Jika anda bandingkan pula dengan purata kadar inflasi untuk 10 tahun yang bernilai 2.23%, wang simpanan anda telah rosot nilai jika hanya dengan menyimpan sahaja.

Begitu juga dengan simpanan anda di Tabung Haji, pulangan dividen telah berkurangan dari 6.25% pada tahun 2017 sehingga kadar 1.25% pada tahun 2018 dan 3.05% di 2019!

Maka, orang biasa memerlukan tindakan luar biasa untuk melipatgandakan simpanan mereka demi masa hadapan yang lebih terjamin. Sebenarnya, antara usaha luar biasa ini termasuklah melabur di pasaran saham dengan teknik yang betul.

Pelaburan saham telah lama terbukti secara konsisten menjadi salah satu bentuk pelaburan yang paling menguntungkan dalam masa yang singkat.

Dapatkan ebook Trade What You See oleh Serikandi Saham. Ebook ini sangat sesuai dijadikan panduan untuk sesiapa sahaja yang ingin melabur dengan teknik yang betul.

Sudah tentu, setiap pelaburan mempunyai risiko dan tertakluk kepada keadaan pasaran yang tidak menentu. Jadi, mula melabur dengan ilmu.

LAST CALL! LAST CALL! LAST CALL HARGA PROMOSI RM108!

Harga asal ebook ini RM138, namun anda masih boleh mendapatkannya pada harga promosi RM108 sehingga 11.59 malam ini sahaja! Ayuh, mula melabur dengan ilmu!

Kredit tulisan di atas kpd Serikandi Saham.

 

Sumber dari FB Afyan Mart Rawi

............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Jawapan bertulis Perdana Menteri semalam, mengesahkan apa yang saya tulis…