Tag: takaful

Cara Selesaikan Masalah Hutang

Dipetik dari FB Aiman Zaki Salleh  Hutang atas hutang. Kita tak dapat lari dari hutang. Sama ada kerana kesempitan hidup atau kerana diuji musibah – berhutang dibenarkan dan tidak salah. Banyak yang berlaku selalunya buat hutang yang salah. Ramai juga yang berhutang untuk tutup hutang sedia ada. Berhutang atas hutang meyelesaikan masalah kita hanya untuk

Loving Couple Policy Takaful

PERHATIAN buat para WANITA terutamanya kaum ISTERI. Saya ada satu soalan; “Adakah polisi hibah takaful suami Puan-puan sudah secure? Baca situasi di bawah. Isteri pujuk suami untuk sign up polisi takaful dan letak nama isteri sebagai penerima hibah. Isteri ada kesedaran tapi suami tak ada kesedaran. Selepas dipujuk-pujuk, suami pun bersetuju. Siapa tak sayang bini

Solusi Takaful Bagi Suami Isteri

Solusi takaful suami isteri. Ini solusi dan alternatif untuk situasi dan persoalan yang saya utarakan semalam; sejauh mana hibah takaful secure. Isunya ialah, jika isteri berjaya pujuk suami yang tidak ada kesedaran takaful untuk langgan polisi takaful dan letak nama isteri sebagai penerima hibah, ada kebarangkalian; 1. Selepas beberapa lama, suami tak bayar polisi sama

Apakah Produk Takaful Yang Terbaik?

Dipetik dari FB Norajian Kamarudin Apakah produk takaful yang terbaik? Susah juga nak jawab soalan prospek ni. Adakah produk yang mahal lebih baik dari produk yang murah. Atau syarikat takaful yang lebih lama wujud, lebih baik dari syarikat yang baru. Atau syarikat antarabangsa lebih baik dari syarikat tempatan. Atau warna merah lebih baik dari warna hijau.

Semua Bilnya Ditanggung Oleh Pihak Takaful Ikhlas

Dipetik dari FB Aleya Amirul Bulan ini saya dapat khabar berita dari seorang pelanggan saya, katanya baru keluar dari wad 2 minggu yang lalu, saya terkejut!!! Sebenarnya sebab sebelum ni kalau dia masuk wad mesti akan beritahu saya, tapi kali ini tidak. Saya mengucap syukur kerana semuanya dipermudahkan urusan beliau dan semua bilnya ditanggung oleh

Orang Sakit Mental Pun Nak. Orang Normal Taknak Ke?

Orang sakit mental pun ada kesedaran nak langgan insurans. Orang yang normal mental takkan taknak? Utk coverage RM1 juta, hanya sekitar RM290+ sebulan bagi usia 30 tahun. RM1 juta tu bukan cover hanya kematian dan lumpuh tapi cover sekali penyakit kritikal. Ya, sekali dengan CI / Critical Illness / Penyakit Kritikal. RM 1 juta cover

5 Soalan Untuk Pelanggan Hibah Takaful Atau Income Protection

  5 soalan untuk pelanggan hibah takaful atau income protection.   Persoalan nombor 5 selalunya kaum kaum wanita persoalkan. Anda pencarum polisi hibah takaful atau income protection takaful?   Pernah kan anda terfikir soalan-soalan berikut? Apakah jaminan waris yang anda namakan sebagai penerima hibah atau penama melaksanakan hasrat anda? Bagaimana sekiranya berlaku kematian serentak kpd
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com