fbpx

Covid-19, Terpaksa Berpisah Dengan Suami

  • 4 years ago
  • 1Minute
  • 119Words
  • 309Views
  • Disebabkan krisis Covid-19, terpaksa berpisah dengan suami yang bertugas sebagai frontliner di bank, sejak bulan Februari lagi.
  • Ada juga jiran setaman yg bekerja polis l yang mengambil tindakan untuk pasang khemah di luar rumah. Balik rumah tapi tidur di luar.
  • Semua ini dilakukan kerana mereka para frontliner, mempunyai risiko terdedah kepada jangkitan Covid-19 ketika bertugas.
  • Juga mempunyai 2 orang anak lain yang bertugas sebagai frontliner dan salah seorangnya ialah doktor di Riyadh, Arab Saudi. Sekarang total lockdown di sana.

Semoga Allah permudahkan urusan Puan Zamara Buang dan keluarga serta para pejuang frontliner di luar sana.

Semoga syurga juga buat kalian.
Mereka sedang bertugas untuk membantu kita.
Kita pula tinggal di rumah untuk membantu mereka.
Image may contain: text
Image may contain: possible text that says 'Replies Zamara Buang Balik rumah sendiri jumpa suami. 2d Like Reply View previous comments... Author Afyan Mat Rawi Zamara Buang Allahuakbar Moga dipermudahkan.. Puan bertugas di hospital? 2d Like Reply Zamara Buang Afyan Mat Rawi saya tidak bertugas di hospital. Suami saya fronliners kami ambil tidak tinggal sebumbung sejak februari lagi. Ada polis di taman kami tidur didalam khemah di laman rumah. 2d Like Reply'
Image may contain: possible text that says 'Replies Author Afyan Mat Rawi Allahuakbar. Moga dipermudahkan urusan Puan suami isteri. Yg tidur tu sebab bimbang jangkitan Covid-19 ke Puan. 2d Like Reply Zamara Buang Afyan Mat Rawi ya tuan. Siapa yang tak bimbang keselamatan family. Mereka di luar amat terdedah dengan Virus boleh hidup di pakaian kita lebih pada 4jam. Anak saya medical staff di Riyadh. Sejak end Dec kami sudah berjaga-jaga. Saya paksa dia balik Feb 4 hari just to ensure is sihat. Now total lockdown disana. Saya tak tidur fikir keselamatan suami dan 2 orang anak kerja'
Image may contain: text
Sumber dari FB Afyan Mat Rawi
............................................................
Buku FIRE
Buku F.I.R.E - FINANCIAL INDEPENDENCE RETIRE EARLY
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuFIRE.com

Apa komen Saudara/anda tentang tulisan ini?

Recommended
Kerjasama Manulife, Takaful IKHLAS tembusi pasaran Ada segelintir ejen-ejen insurans…