Percaya Sebelum Berjaya – PSB

  • Reading:3Minute:s
  • PostView Count:6Views

Orang yang nak berjaya selalu lalui kisah sedih begini.

Ada 2 orang wanita yang sama-sama nak berjaya dalam bisnes dan kerjaya masing-masing.

Namun PKP dan situasi pandemik yang melanda membuatkan impian-impian mereka hampir berkecai.

Mereka tidak boleh jumpa prospek macam dulu. Tidak boleh datang pejabat dan HQ.

Bagi mereka, bekerja di rumah sangat tidak produktif kerana ‘tiada suasana’.

Tiada pejabat untuk mereka buat kerja. TV pulak depan mata. Nak mengurus kerja dengan anak-anak dalam masa yang sama di rumah memang mencabar!

Sales mereka jatuh teruk. Leaders selalu tegur. Mereka makin stres dan hampir putus harapan untuk berjaya.

A cuba menyelesaikan semua masalah tu dengan bekerja lebih keras.
Cara bekerja tetap sama, cuma dia akan tidur lewat malam untuk menyelesaikan kerja-kerjanya.

Kesannya, dia selalu keletihan, kecewa dan cepat marah.

Hubungan dia dengan anak-anak dan suami semakin teruk. Kecil hati dan bertengkar dah jadi perkara biasa.

Akhirnya masalah yang dialami semakin parah. Prestasi kerja dan sales makin merudum!
.
Si B pula guna pendekatan yang berbeza.

Kerana dia tahu bahawa perkara yang sama akan menghasilkan kesan yang sama.

Dia cari punca utama kenapa sales dia jatuh. Akhirnya baru dia perasan yang MINDSET DIA TAK CUKUP KUAT.

Bila mindset tak kuat, gerakerja kita tak konsisten. Cepat rasa ‘down’ dan lemah semangat. Selalu rasa putus asa. Tak yakin yang impian itu boleh tercapai dengan izin Allah.

“Apa yang boleh kuatkan mindset aku ya?..” tanya B kepada dirinya sendiri.
B kemudian buat research dan akhirnya jumpa sebuah buku yang banyak bagi tips dan teknik untuk menguatkan mindset dan minda separa sedar.
Nama buku tu PSB: Percaya Sebelum Berjaya.

Ringkasnya, ia membongkarkan rahsia BAGAIMANA UNTUK BERJAYA DAN BAHAGIA BERKALI-KALI WALAUPUN DIUJI.

“Sesuai sangatlah dengan aku..” bisik B dalam hati.

Lepas tu, buku tu dah jadi teman baik dia. Ke sana ke sini dia bawa dan baca buku tu. Padahal sebelum ni dia bukan jenis suka baca buku pun. Haha.

B suka sebab buku ni BAHASANYA MUDAH dan FULL COLOUR. Sangat padat dengan ILMU-ILMU BARU. Nak faham pun senang sebab banyak betul cerita dalam buku tu!
.
Anda berhadapan dengan situasi yang sama seperti B?..

Saya recommend sangat untuk anda baca buku PSB ni.

Kita boleh berjaya bila kita berusaha. Namun sebelum itu kita terlebih dahulu perlu percaya!

Ramai orang di luar sana yang berusaha tapi dia pun tak percaya dengan usahanya.

Malah bila berdoa pun tak percaya yang Allah akan makbulkan doa-doanya. Sebab itu susah nak berjaya.

Antara ciri-ciri orang yang berjaya ialah pantas tindakannya.

Boleh baca lebih lanjut tentang buku PSB kat link di bawah ni,

👉👉Klik di sini untuk bacaan lanjut
👉👉Klik di sini untuk bacaan lanjut

Klik sekarang gaiss!

#SebarkanKebaikan

Tulisan di atas oleh Tuan Zuhairi Nopiah, penulis buku ini.

Sumber dari FB Afyan Mat Rawi

............................................................
Buku Bijak Merancang Wang
RM49.00
Harga termasuk kos penghantaran

www.BukuBMW.com

Previous Post
Next Post

Apa komen Sdra/i tentang tulisan ini?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended
HUTANG PERSONAL FINANCING / LOAN: JALAN PINTAS MENUJU KE #nerakawang…