Author: Admin

“#SeminarBMW Padat Dengan Ilmu Pengurusan Kewangan” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Satu kepuasan bagi seorang trainer apabila peserta mendapat dan mencatat nota ilmu-ilmu yang dikongsi sepanjang trainng. Baru separuh hari dan 4 muka surat penuh nota yang disalin. Saru lagi perkongsian dan testimoni dari peserta #SeminarBMW semalam; “Satu hari punya Seminar BMW ni memang cukup padat. Separuh hari pun dah 4 pages dah ilmu dia. Banyak kot ilmu

“#SeminarBMW Mengajar Saya ilmu Mengurus Faraid” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Syukur apabila peserta puas hati menghadiri #SeminarBMW dan akui tidak ada agenda tersembunyi dari program ini 🙂 Satu lagi testimoni dan perkongsian peserta #SeminarBMW semalam. “You learn a lot as long as you try to be humble, and it is best to learn from someone that teaches without hidden interests or agendas.” Sumber dari FB Afyan Mat Rawi 

Kenapa Saya Tak Minat Jadi Pelakon

Saya tak pasti berapa bonus yang Awie dan Delimawati dapat. Saya juga tak pasti berapa yang Jalil Hamid dapat sepatutnya untuk shooting tersebut. Tapi ini juga antara sebab kenapa saya tak berminat menjadi pelakon, tapi lebih senang kerjaya dalam bisnes takaful. Hoho! Nak jadi pelakon, perlu datang screen-test, tengok rupa – baru ada peluang berlakon.

Takaful “Loving Couple Policy / Polisi Kasih Sayang”

Pernah dengar “Loving Couple Policy” takaful? Ia bukan produk takaful, tapi konsep dalam melanggan takaful. “Loving Couple Policy” atau “Polisi Kasih Sayang”, ialah polisi takaful yang diambil sesama suami isteri dengan suami sebagai pemegang polisi isteri dan isteri sebagai pemegang polisi suami. Dengan kata lain; Polisi A : Suami sebagai pemegang polisi dan isteri sebagai

Ketika Kita Sedang Berkira-kira

Ketika kita sedang berkira-kira untuk beli periuk jenama Nozza atau Philip, Ketika kita sedang berkira-kira untuk masak apa hari ini, Ketika kita sedang berkira-kira untuk makan di mana nanti, Ada keluarga yang sedang merebus batu untuk memujuk anak-anak yang kelaparan…. Ketika kita sedang bersungut tentang gaji minima RM1,1000, Ketika kita sedang bersungut komisen kita dipotong

Rebus Batu Pujuk Anak Kelaparan

REBUS BATU PUJUK ANAK KELAPARAN BOTA: “Kesempitan hidup pernah memaksa saya memujuk empat anak yang kelaparan dengan merebus batu sebelum meminta mereka tidur dan akan dikejutkan selepas ‘makanan’ itu masak sementara saya mencari lauk,” kata ibu tunggal, Noorhayati Said. Noorhayati, 41, bergelar ibu tunggal sejak 14 tahun lalu, selepas berpisah dengan suami yang hilang tanpa

Jelajah Restoran Mamak

Pagi-pagi Selasa rasa agak janggal keluar rumah, jalan tak jammed. Baru teringat, hari ini cuti Deepavali. Tak ada kerja, saya pun pusing-pusing dari Sri Gombak ke Batu Caves sambil-sambil perhatikan restoran-restoran mamak sekitar sini. Berikut adalah restoran-restoran mamak yang ada sekitar sini : 1. Restoran Thaqwa, Sri Gombak – BUKA. Restoran ini memang paling popular

Keringat Seringgit

Keringat Seringgit Baling: Hanya RM1 sekilogram. Itulah bayaran yang diterima penoreh getah yang memerah keringat dari pagi hingga tengah hari di kebun yang disewa mereka. Dengan harga serendah itu, mereka mengikat perut dan terpaksa berhutang demi membeli sekilogram beras untuk keperluan seisi keluarga. Ikan tamban masin dan ulam pucuk pelam yang dikutip sekitar rumah adalah