fbpx

Category: Perancangan Kewangan

#SeminarBMW Bersama Warga Kementerian Kesihatan Malaysia di PICC, Putrajaya.

Selesai hari pertama program bersama warga Kementerian Kesihatan Malaysia, di PICC, Putrajaya. Antara feedback yang diterima tadi, sepatutnya program sebegini diadakan kepada pegawai-pegawai kerajaan yang baru untuk mengelakkan dari #nerakawang. Alhamdulillah, semoga program yang pertama kali dianjurkan ini menjadi pencetus untuk program-program seterusnya. Kami sentiasa alu-alukan mana-mana pihak untuk menjemput mengendalikan #SeminarBMW di tempat anda. #SeminarBMW Sumber dari

Klip Video-#SeminarBMW Edisi KL Yang Berlangsung Sabtu Lalu

Program Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW edisi KL yang berlangsung Sabtu lalu. Modul seminar ini dibangunkan berdasarkan pengalaman lebih kurang 15 tahun dalam bidang perkhidmatan kewangan. Seminar akan datang, belum ada perancangan khusus lagi. Buat masa ini kami banyak terima jemputan jabatan kerajaan, swasta dan korporat. Jadi agak padat untuk menganjurkan program sebegini kepada public. Ingin adakan

“#SeminarBMW Menjawab Kemusykilan Saya” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Antara perkongsian Peserta #SeminarBMW Edisi KL, Julai 2018 Saya lah tu! …yang selalu bermimpi untuk ada simpanan yang mencukupi dan bebas hutang. …yang selalu pasang angan-angan nak hidup selesa sewaktu bersara. …yang selalu confuse dengan pelbagai pilihan skim takaful, saham dan pelaburan yang disogokkan oleh ejen2. …yang ingin saham akhirat mengalir dan menemani di dalam

“#SeminarBMW Membuka Mata Saya Tentang Pentingnya Perlindungan dan Pelaburan Dalam Kewangan” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Hilang letih apabila membaca perkongsian pengalaman daripada peserta Seminar Bijak Merancang #SeminarBMW semalam. Sebagai trainer, saya sedaya upaya untuk memenuhi expectation para peserta untuk belajar asas pengurusan wang. Dengan tempoh lebih kurang 8 jam masa seminar, saya sedaya upaya untuk meng”compress” pengalaman 15 tahun dalam bidang perkhidmatan kewangan untuk “dimuntahkan” kepada para peserta. Semoga “muntahan” itu bermanfaat

“#SeminarBMW Ingatkan Saya Simpanan Hari Tua” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Lagi perkongsian peserta #SeminarBMW. KULI-AH ————- berpagi2 hari ni mendatangi majlis ilmu pengurusan kewangan peribadi #SeminarBMW tuan Afyan Mat Rawi .. dah lama tak masuk dewan kuliah uni. rasa bijak everytime masuk kwsn universiti.. nak kena kuar masuk selalu la cenggini.. 😅👍 ramai ingat masing2 ada simpanan tapi rupa2nya savings tu hanya di-parking saja dlm akaun bank, bebas withdraw bila2

“#SeminarBMW Menjelaskan Konsep Rezeki dan Pelbagai Asas Ilmu Kewangan” – Testimoni Peserta Seminar Bijak Merancang Wang

Antara testimoni daripada peserta #SeminarBMW semalam. Mencari rezeki. Berpagian aku menderu motosikal membelah lebuhraya Grand Saga susur masuk pula ke MRR2 dan keluar ke UIA Gombak dan ke UNIKL BMI. Memang seminar ini antara yang aku kempunan hendak pergi sejak tahun 2015 masa aku menetap di Kuching lagi. Hanya tengok iklan di FB, ketap bibir tahan diri.

Inflasi Harga Durian

Viral gambar jualan durian dengan tulisan “1958 = 80 sen stopok”. Semalam saya kongsikan gambar tersebut, dengan caption; “Dengan anggaran kadar inflasi 6% setahun, nilai 80 sen pada tahun 1958 bersamaan RM26.40 pada tahun 2018” Anggaran infalasi 6% ini mungkin tinggi. Inflasi rasmi tak sampai 6%. Berdasarkan komen berhubung gambar, durian sebanyak itu agak mustahil

Infografik-Memahami INCOME PROTECTION PLAN / PLAN PENGGANTIAN PENDAPATAN

INFOGRAFIK: Memahami INCOME PROTECTION PLAN / PLAN PENGGANTIAN PENDAPATAN Apabila melanggan produk takaful, perlu fokus kepada fungsi utama takaful sebagai perlindungan kewangan sekiranya berlaku malapetaka kewangan, yakni; ✖ Kematian ✖ Lumpuh ✖ Sakit Kritikal 3 perkara di atas, sekiranya berlaku dalam kehidupan seseorang boleh menyebabkan malapetaka kewangan atau financial disaster. Kenapa saya katakan sedemikian rupa? Kerana, jika berlaku

#SeminarBMW Jemputan Olive House

Alhamdulillah, selesai siang tadi training #SeminarBMW untuk ejen-ejen Olive House di Hotel Putra KL. Insyaallah seterusnya akan jelajah ke seluruh negara; Utara, Selatan, Pantai Timur dan Borneo. Ia adalah jemputan dari Olive House, sebuah syarikat Muslim yg berjaya di Malaysia, yang popular dengan produk-produk minyak zaitun dari Timur Tengah. Terima kasih CEO Olive House Tuan Ustaz Aidil Azwal
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com