fbpx

Category: Takaful

Polisi Takaful Pertama Saya

Polisi takaful pertama saya, dari tahun 2006 Sumbangan bulanan RM55, nilai tunai sehingga Mac 2018 lepas adalah RM6,237, dengan coverage asas RM43,230. Barbaloi tak? Setiap 2-3 tahun sekali saya akan review polisi untuk tambah coverage supaya seiring dengan kedudukan kewangan semasa. Pendapatan bertambah, liabiliti bertambah, dan tanggungan juga bertambah. Jadi coverage takaful juga perlu bertambah

Pilihlah Takaful dan Elakkan Insurans Konvensional

Pagi-pagi terima mesej berhubung Medisavers. Perkara ini beberapa kali saya tulis di https://afyan.com/vmc.html/ https://afyan.com/medisavers-takaful.html/ Kepada rakan-rakan Muslim yang mempromosi Medisavers, lebih-lebih yang menggunakan nama saya sebagai testimoni, mohon untuk TIDAK mempromosi insurans konvensional. Pilihlah takaful yang patuh syariah. Yang saya jumpa secara depan-depan membawa borang pelanggan yang mengisi insurans konvensional, saya akan tegur depan-depan. Juga

Kenapa Syarikat Takaful Tak Mewajibkan Medical Check up?

“Kenapa syarikat takaful tak wajibkan medical check up?” Berikutan isu medical card claim reject dan isu berkaitan penyakit sedia ada yang tidak dicover oleh syarikat takaful, timbul cadangan dan juga persoalan di atas. “Kenapa tidak diwajibkan pelanggan melakukan medical check up? Bukankah ia bagus supaya klien dan syarikat tahu pelanggan sihat atau pun tidak sebelum

Dilema Seorang Ejen Takaful

Dilema seorang ejen takaful 1. Leader push suruh buat sales banyak-banyak. Kalau tak, kena pulau dari ejensi. 2. Tengok ejen lain tukar kereta baru, dapat pergi trip negara – rasa nak dapat juga, tapi…. 3. BNM makin ketatkan syarat untuk dapat full comission, dengan Balance Score Card, nak kena maintance of contract (MOC), persistensi dll

Bagaimana Sesuatu Polisi Takaful Boleh Terbatal Ab-initio?

Bagaimana sesuatu polisi takaful boleh jadi terbatal ab-initio. 1. Tidak nyatakan maklumat kesihatan dengan betul di dalam borang takaful 2. Sudah beritahu ejen, tapi ejen tak isikan dalam borang takaful. 3. Ejen sudah beritahu untuk berikan maklumat kesihatan, tapi pelanggan tidak maklumkan. MOTS: Isi borang takaful sendiri dan jangan bergantung kepada ejen semata. Sumber dari

Mengapa Harga Produk Takaful Lebih Mahal Berbanding Produk Insurans Konvensional??

“Mengapa harga produk takaful lebih mahal berbanding produk insurans konvensional”⁉ Ini antara soalan yang kerap saya terima. Ada dua kaedah situasi untuk menjawab soalan ini. Situasi pertama, ia ditanya dengan cara begini; “Eh, kenapa harga takaful mahal berbanding insurans konvensional? Kata islamik sangat? Dah macam Yahudi pula” Jika begitu, saya akan berikan jawapan ringkas dan

Dedahkan Maklumat Yang Diminta Ketika Mengisi Borang Permohonan Takaful

Tahukah anda, adalah menjadi tanggungjawab pelanggan untuk mendedahkan maklumat yang diminta di dalam borang permohonan takaful? Ia dinyatakan dengan jelas di sini, peringatan yang ditulis di awal-awal borang permohonan takaful. Ia ditulis; – pada mukasurat pertama borang – di atas sekali – dengan tulisan merah (Mujur bukan CAPSLOCK) Bermakna, ia merupakan perkata yang teramat sangat

Pengakhiran Kes “Insurans Paling Pelaq”

Pengakhiran kes “insurans paling pelaq” yang pernah saya kongsikan tempoh hari di https://afyan.com/viral-isu-medical-card-insurans-pelaq-ta…/ Berdasarakan siaran media ini, wang caruman peserta dikembalikan. Maknanya, jika sebulan RM400 maka RM400 x 12 bulan x jumlah tahun. Saya difahamkan 4 tahun, bermakna lebih kurang 19,200 perlu dipulangkan. Dan apabila wang tersebut dipulangkan, maka ejen pun terpaksa “memulangkan” kembali kepada syarikat.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com